Marcel Ciolacu EXCLUDE varianta Dan Ostahie la Primăria Capitalei: „Am văzut ce înseamnă să te califici la locul de muncă, în cazul lui Nicușor Dan”

Publicat: 28/02/2024, 22:03
Actualizat: 28/02/2024, 22:24

Marcel Ciolacu a explicat miercuri seara, la România TV, de ce PSD şi PNL au decis să aibă liste comune deocamdată doar pentru alegerile europarlamentare. Premierul a precizat motivul pentru care nu vor exista liste comune şi la alegerile locale și, de asemenea, a dezvăluit care va fi abordarea celor două partide în cazul candidaturii la Primăria Capitalei.

Premierul Marcel Ciolacu mizează pe o coaliție care să asigure stabilitatea în România, iar acest lucru o să fie „decis de români”. Liderul PSD a vorbit despre discuțiile privind viitorul coaliției PSD-PNL, dar și despre faptul că cele două partide merg pe liste comune la europarlamentare și separat la locale.

Variantele luate în calcul de PSD și PNL pentru Primăria Capitalei

Întrebat despre modul în care vor gestiona PNL și PSD candidaturile pentru Primăria Capitalei, Ciolacu a vorbit despre numele propuse de cele două partide, dar și despre variantele analizate în prezent.

„Vorbim de Capitala României. PNL are un președinte la București. Domnul Sebastian Burduja își va asuma candidatura din partea Partidului Național Liberal. Așa am înțeles eu. Doamna Gabriela Firea își asumă candidatura din partea Partidului Social Democrat. Este normal să vedem compatibilitatea electoratului (…) Am decis în coaliție să interogăm fiecare, cu câte o casă de sondaje,  ce își doresc românii. Presupun că într-o săptămână-două se va lua o decizie”, a spus Ciolacu.

El a explicat că, dacă PSD vine cu Gabriela Firea și PNL vine cu Sebastian Burduja atunci, statistic vorbind primarul în funcție, are cele mai mari șanse. Astfel, pe masa negocierilor se află varianta unui candidat comun.

Întrebat dacă este în cărți și „varianta independentului”, iar Victor Ciutacu s-a referit direct la numele lui Dan Ostahie, care, așa cum a relatat Gândul în exclusivitate, s-a aflat la masă cu liderul PNL Nicolae Ciucă și cu Remus Borza, Ciolacu a răspuns categoric.

„Nu s-a vorbit în coaliție de așa ceva. Iar din discuțiile mele cu Nicolae Ciucă am înțeles că domnul Ostahie nu e candidat (n.r. din partea PNL) (…) Va veni un om cu experiența în administrația locală. Am văzut ce înseamnă să te califici la locul de muncă, în cazul lui Nicușor Dan”, spune Ciolacu.

Ciolacu: „Scopul e ca acest Nicușor Dan e să plece acasă”

„În PSD am găsit majoritatea să ne implicăm în actul de guvernare, chiar dacă n-am avut premier în primă fază. Este un semnal politic. Românii să decidă prin vot dacă vor această coaliție sau nu. Categoric, pe data de 10 (n.r: iunie), ne întâmlim în coaliție și decidem ce facem mai departe. În acest moment avem stabiliate la nivel local. În zece ani am avut zece premieri. Nu se mai poate. Eu cred că scopul e ca acest Nicușor Dan e să plece acasă. Eu nu vreau să intervin, ca în trecut. Eu nu pot să intervin peste deciziile colegilor mei de la nivel de județ. În schimb, vrem să facem o alianță pentru anul 2025”, a mai spus Ciolacu, la postul România TV.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Compania Philips plătește 1,1 miliarde de dolari din cauza unui dispozitiv care ar fi cauzat...