Ilie Sârbu: Ce să mai facă Băsescu decât să ia un pistol și să împuște pe cineva?

Ilie Sârbu: Ce să mai facă Băsescu decât să ia un pistol și să împuște pe cineva?
Publicat: 22/04/2014, 17:59
Actualizat: 22/04/2014, 18:04

Sârbu a declarat de la tribuna Senatului că există un proiect pe care el personal l-a avut și care a cerut să fie discutat la „Diverse”, în cadrul ședinței Biroului Permanent. „Asta nu exclude posibilitatea ca la următorul plen să venim și cu un proiect de hotărâre care să fie și votat, vizavi de felul în care domnul Băsescu tratează un senator al României , membru al unei comisii de anchetă, care îl privește direct pe el și familia sa”, a anunțat Sârbu.

Liderul senatorilor PSD l-a atacat pe președintele Traian Băsescu și a spus că în ultima vreme nu mai are rezerve față de acesta: „În ultima vreme nu am rezerve. Sunt un tip destul de rezervat, de civilizat și bine instruit, din toate punctele de vedere, dar am ajuns la o concluzie, și cred că și dumneavoastră. Sigur, nu o puteți spune, și înțeleg de ce. Și domnul Blaga, în lipsă, nu poate spune. (..) Dar în general, nimeni nu vine, mai ales din cei, dintre noi, care îl știm mai bine pe Băsescu decât marea masă, cei mulți, cum se manifestă, cum tratează oamenii, cum tratează înțelegerile. Și atunci m-am hotărât ca de acum, de câte ori devine, nu mai folosesc un termen, de câte ori iese din limita bunului simț, am să îi dau câte o replică, care o să îl doară, enorm de mult, fiindcă știu foarte multe lucruri direct, din contactul direct cu dânsul. Și nu îl mai iert, din 2008 și din alți ani. Nu mai pot să îl iert. Și nici dumneavoastră nu ar trebui să îl iertați, fiindcă el nu are limită”.

El a mai arătat că tot ceea ce face președintele Băsescu „vine cu o lejeritate incredibilă”. „De data asta am decis ca, atunci când iese, să ies și eu, a doua zi, să îi mai amintesc câte un eveniment, puțin plăcut, ce e drept, și el să vină să mă contrazică, că nu e adevărat, nu e adevărat ce spune domnul Sârbu. Îi va fi foarte greu, pentru că nu am fist niciodată singur, și sunt convins că nu mai știe cine a fost acolo și cine ar putea să confirme ce spun eu”, a mai comentat Ilie Sârbu.

Liderul grupului PSD din Senat a mai afirmat că Traian Băsescu merită să fie pus la punct. „Omul ăsta merită să fie pus la punct, să nu mai iasă așa cum dorește, să nu mai arunce cu jigniri în stânga și dreapta, și mai ales – când au fost jigniri am mai acceptat, ne-am obișnuit în ultimii ani de zile cu Băsescu care jignește pe toată lumea – dar când a trecut la alt registru, la amenințări, chiar că nu mai e de acceptat”, a mai spus Sârbu.

„Faceți o mică greșeală, nu îl apărați o dată și vedeți cum vă amenință și vă scoate cine știe ce, nici nu visați. De asta cred eu că ar trebui să conștientizăm cu toții că, dincolo de ceea ce ne desparte, de doctrinele noastre de partid, că nu se mai poate. Ce să mai facă? Decât să ia un pistol și să împuște pe cineva, într-o zi”, a spus Ilie Sârbu. El a adăugat că amenințarea la adresa senatoarei Gabriela Firea nu poate fi calificată decât în termeni „duri”.

„Ori e iresponsabil, ori a fost într-o stare în care nu a mai judecat, și nu mai putem accepta lucrul ăsta. Că nu a făcut-o conștient, că a făcut-o inconștient, că a făcut-o împins de unele energii care câteodată le ia în plus, dar în niciun caz în calitatea de președinte și de la tribuna Adminisrației Prezidențiale”, a mai arătat Ilie Sârbu.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susținut, marți, într-o declarație politică în plen, că „amenințările proferate” de președintele Traian Băsescu la adresa senatoarei Gabriela Firea sunt inadmisibile, el chemând mediul politic să condamne „folosirea șantajului”.

Senatorul PSD Gabriela Firea a depus, miercuri, la Parchetul ICCJ, o plângere pe numele președintelui Traian Băsescu, pentru amenințare și șantaj. În plus, 176 de parlamentari, în frunte cu Victor Ponta, Valeriu Zgonea, Liviu Dragnea și Ilie Sârbu, au semnat un denunț de șantaj împotriva președintelui Traian Băsescu, acesta fiind depus, joi, la Parchetul instanței supreme.

Firea a reacționat, luni, la afirmațiile președintelui Traian Băsescu la adresa ei, afirmând că așteaptă cu interes reacțiile instituțiilor și ale ambasadelor statelor democratice față de acest „act flagrant de intimidare a unui senator”.

Firea preciza, într-o postare pe Facebook, că președintele Traian Băsescu i-a transmis, duminică seară, într-o emisiune televizată, „un mesaj fără niciun echivoc” legat de activitatea ei în Comisia Călărași.

„Aștept cu interes reacțiile instituțiilor statului și ale ambasadelor statelor democratice față de acest act flagrant de intimidare a unui senator al României!”, afirmă Gabriela Firea, luni, pe Facebook.

Președintele Traian Băsescu a declarat că atât el, cât și fiica sa Ioana Băsescu stau la dispoziția Parchetului privind terenul din comuna Nana și că senatorul PSD Gabriela Firea „mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa ce se întâmplă pe moșia soțului”.

Referindu-se la senatorul PSD Gabriela Firea, președintele a spus că și acum poate spune că aceasta este „o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist”. „Mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa ce se întâmplă pe moșia soțului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, a spus Băsescu.

Președintele Traian Băsescu a mai declarat că senatorul PSD Gabriela Firea este „o șantajistă de profesie”.

„Nu e un atac la o femeie, e un atac la o santajistă care pretinde să fie respectatată ca senator al României, după ce a făcut bine școala turnătorului Felix”, a spus Băsescu.

Președintele Traian Băsescu a mai spus că îi recomandă premierului Victor Ponta să nu o ia pe „senatoarea șantajistă” Gabriela Firea ca purtător de cuvânt la alegeri pentru coaliție, pentru că aceasta poartă ghinion bărbatului despre care spune că vrea să îl protejeze.

Băsescu a ținut să amintească prestația Gabrielei Firea din campania pentru prezidențiale a lui Mugur Isărescu.

În acest context, Sârbu afirma, miercuri, într-un comunicat, că președintele Traian Băsescu are nevoie de tratament psihiatric, pentru că suferă de psihoză paranoidă, exorcizarea fiind ultima soluție care l-ar mai putea face să devină om.

De asemenea, Sârbu comenta declarațiile șefului statului legate de mutarea biroului premierului la MApN, social-democratul spunând: „Dânsul când tremură dimineața când intră în birou, de-abia îl țin consilierii și-l reanimă cu diverse tării (…) ar trebui să meargă la medic”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Fermierii aruncă tone de legume în timp ce samsarii din piețe vând marfa cu 200%...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
S-a închis un cunoscut post TV. Nu s-a mai putut face nimic
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri