Iohannis a promulgat Legea care instituie o excepţie de la suspendarea organizării concursurilor pentru posturile vacante din sistemul bugetar

Iohannis a promulgat Legea care instituie o excepţie de la suspendarea organizării concursurilor pentru posturile vacante din sistemul bugetar
Publicat: 17/10/2023, 15:17

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, Legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 111/2022 pentru completarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 80/2022 privind reglementarea unor măsuri în domeniul ocupării posturilor în sectorul bugetar. Actul normativ instituie o excepţie de la suspendarea organizării concursurilor pentru posturile vacante şi temporar vacante din sistemul bugetar.

În urma decretului semnat marți, pot fi desfăşurate concursuri pentru ocuparea posturilor didactice, auxiliare şi nedidactice, vacante sau temporar vacante din unităţile de învăţământ preuniversitar şi din instituţiile de învăţământ superior de stat, după aprobarea de către Guvern a unui memorandum iniţiat de Ministerul Educaţiei.

Şeful statului a mai semnat și decretul pentru promulgarea Legii pentru respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 7/2019 privind unele măsuri temporare referitoare la concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, formarea profesională iniţială a judecătorilor şi procurorilor, examenul de absolvire a Institutului Naţional al Magistraturii, stagiul şi examenul de capacitate al judecătorilor şi procurorilor stagiari, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară şi Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.

Totodată, Klaus Iohannis a promulgat Legea privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 12/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei.

Şeful statului a mai promulgat Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 121/1998 privind răspunderea materială a militarilor, dar și un decret prin care se acordă gradul de general de brigadă – cu o stea, la trecerea în rezervă, a domnului colonel Vasile Mugurel din Ministerul Apărării Naționale.

De asemenea, un decret a vizat trecerea în rezervă a generalului de brigadă – cu o stea Corbu Ionel din Ministerul Apărării Naționale, dar și eliberarea din funcție a aceluiași general-magistrat, în prezent inspector judiciar la Inspecția Judiciară, pe motiv de pensionare.

Tot pentru motivul de pensionare, Iohannis a semnat și un decret privind eliberarea din funcția de judecător a magistratului Bujor Lăcrimioara-Tina, judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Marcel Ciolacu la Tel Aviv: Israelul are dreptul să se apere/ Netanyahu: Pacea va fi posibilă dacă acest califat al teroriștilor va fi distrus

Opt foști magistrați încasează cele mai mari PENSII din România. Primesc lunar peste 50.000 de lei / Cea mai mare pensie depășește 11.600 de euro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Rețeta perfectă de drob de miel. Puține gospodine știu toate secretele
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii