Iohannis, despre pactul propus partidelor: PSD „face fițe” pentru că are o majoritate toxică în Parlament / PSD încearcă să boicoteze implementarea referendumului

Redactor:
Ioana Sfârlea
Iohannis, despre pactul propus partidelor: PSD „face fițe” pentru că are o majoritate toxică în Parlament / PSD încearcă să boicoteze implementarea referendumului
Președintele Klaus Iohannis spune despre pactul propus partidelor că „PSD face fițe" deoarece are „o majoritate toxică" în Parlament, iar până când această majoritate „PSD-istă toxică nu este înlocuită în Parlament, lucrurile se vor schimba greu".

Klaus Iohannis a vorbit la Alba Iulia despre pactul propus formațiunilor politice, după consultările cu liderii partidelor parlamentare pe tema rezultatului referendumului din 26 mai.

„Le-am propus un pact. PNL imediat a ieșit și a spus foarte bine . Este exact ce vor românii: să schimbăm Constituția așa cum au votat oamenii la referendum, să interzicem ordonanțele, să interzicem amnistia, dar și să revenim la discuția pe legile Justiției care au fost stricate tot de PSD și le-am spus-o în față la consultări: ”, a afirmat Iohannis.

Președintele a adăugat că a propus PSD „să se miște, da’ iute” și să schimbe legislația și organizarea pentru alegeri.

„Ați văzut că iarăși în străinătate și-au bătut joc de românii noștri, au stat oamenii cu miile la cozi, mulți în ploaie, mulți au rămas afară”, a adăugat președintele.

Revenind la pactul propus, Iohannis a spus că PNL și USR au răspuns pozitiv, însă „Cine face fițe? PSD. Păi se poate? După ce și-au luat-o la vot, oamenii s-au exprimat clar, lumea se așteaptă acum să facă ce trebuie. Ei nu fac De ce? Fiindcă au în continuare în Parlamentul nostru o majoritate toxică. Deci majoritatea PSD-istă de acum din Parlament este o majoritate toxică. Au venit cu fel și fel de povești (…), chestiuni de-ale lor, doar ca să nu semneze, doar ca să nu facă ce le-au cerut românii. Acum PSD caută tot felul de șmecherii să se eschiveze, să nu semneze pactul, să nu repare legile Justiției, legile pentru următoarele alegeri. Până când această majoritate PSD-istă toxică nu este înlocuită în Parlament, lucrurile se vor schimba greu”, a conchis Iohannis.

Iohannis, despre pactul propus partidelor: PSD încearcă să boicoteze implementarea referendumului

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Alba Iulia, că PSD se eschivează de la semnarea pactului propus partidelor, acuzându-i pe social democrați să încearcă acum boicotarea implementării referendumului pe justiție. 

„Vedeți eu am lansat după consultările cu partidele parlamentare un pact care conține elementele care trebuie lămurite și rezolvate pentru a satisface voința exprimată de români la alegeri și referendum. Am văzut că PNL și USR a acceptat imediat acest pact, dar PSD a început să facă tot felul de figuri. În realitate, PSD se eschivează. PSD încearcă acum să boicoteze implementarea referendumului. Se vede că PSD nu a înțeles încă lecția dată de popor care e suveran. E regretabil, dar alegerile pentru europarlamentare au dat un vot foarte clar, dar un au schimbat majoritatea la București. Pentru asta mai avem și alte alegeri. Românii au spus că vor o bună guvernare. PSD nu livrează o bună guvernare. Această majroitate toxică va trebui să dea socoteală la alegerile parlamentare”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a precizat că și propunerea PSD, de a aduce amendamente pactului, e o formulă de tergiversare.

„E o formulă de a tergiversa. PSD deja se comportă ca și cum ar fi condus de undeva din umbră, de la cineva care a fost acolo”, a mai spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a anunțat miercuri, după consultările cu liderii partidelor parlamentare pe tema rezultatului referendumului din 26 mai, că invită formațiunile politice să semneze un pact politic pentru consolidarea parcursului european al României.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la finalul ședinței coaliției de guvernare, că vor exista amendamente la pactul propune de președintele Klaus Iohannis pentru consolidarea parcursului european al României.

 

Tags:
Inchide