Iohannis, PREMIAT la Washington de Consiliul Atlantic /”Accept acest premiu ca o recunoaștere a rolului de lider al României”

Publicat: 09/05/2024, 03:37
Actualizat: 09/05/2024, 07:20

Președintele Klaus Iohannis a primit, în cursul unei ceremonii desfășurate la Washington, Premiul pentru ”Conducere Internațională Remarcabilă” pe anul 2024, acordat de Institutul Consiliul Atlantic (Atlantic Council).

”În calitatea de președinte al României, Klaus Iohannis a câștigat încrederea poporului său prin angajamentul ferm de a crea un stat care își protejează cetățenii și își apără valorile. Este un lider dedicat avansării prosperității și influenței României. Un campion al unității și al ordinii globale. Un avocat neobosit pentru construirea unui viitor mai strălucitor”, arată videoclipul în care sunt prezentate realizările președintelui.

Stephen J. Hadley, președintele Consiliului consultativ internațional din cadrul Institutului Consiliul Atlantic, a notat că ”din primele zile ale carierei de profesor de fizică în orașul Sibiu și până la poziția de lider al României, președintele Klaus Iohannis a avut permanent o viziune asupra viitorului țării sale”.

”De-a lungul carierei, președintele Iohannis a condus țara prin asigurarea independenței justiției și prin consolidarea statului de drept, intensificând participarea electorală, protejând drepturile minorităților și reformând sistemul educațional al României. A arătat ce pot realiza națiunile care au viziune, printr-un angajament constant față de sistemul democratic, prin corectitudine, încredere și stat de drept”, a precizat Hadley.

”Foarte important: președintele Iohannis a crezut permanent că nu există nicio contradicție între o Europă unită și o alianță transatlantică puternică. Dimpotrivă, se consolidează reciproc”, a subliniat Stephen Hadley.

Iohannis s-a declarat ”onorat” și a mulțumit Consiliului Atlantic

Președintele Iohannis s-a declarat ”onorat” de primirea distincției și a salutat recunoașterea rolului României de ”lider” și ”ancoră de stabilitate strategică”.

”Accept acest premiu ca o recunoaștere a rolului de lider al României în ultimii 20 de ani, ca stat mândru să fie membru NATO, ca partener și prieten al Statelor Unite. Începând din 2001, cu câțiva ani înainte să aderăm la NATO, iar apoi prin cele două decenii de apartenență, România și poporul român au luat decizii îndrăznețe, curajoase și determinate pentru consolidarea țesăturii democratice a societății noastre, pentru a fi la înălțimea angajamentelor transatlantice în materie de securitate și pentru a transforma țara noastră într-o ancoră de stabilitate strategică, prosperitate și progres, într-o parte a Europei încă problematică”, a afirmat Iohannis.

Președintele a subliniat că ”România a devenit un exemplu din multe puncte de vedere în centrul și în estul Europei”, începând cu ”apărarea flancului estic al NATO” și continuând cu ”investițiile în democrație, în drepturile omului și în normele statului de drept”.

”Eforturile României au consecințe care depășesc cu mult frontierele noastre naționale. În realitate, au contribuit la consolidarea Europei și a alianței transatlantice. Și merită să fie recunoscute. Mulțumesc conducerii Consiliului Atlantic pentru decizia de a recunoaște și a onora România pentru aceste eforturi. Îi sunt recunoscător și fostului consilier pentru Siguranță Națională Stephen J. Hadley pentru prezentarea din această seară și pentru activitatea unică în sensul configurării și implementării viziunii președintelui George W. Bush despre o Europă întreagă și liberă, în care România și alte națiuni central și est-europene se pot bucura de demnitate, democrație și prosperitate. Trebuie să onorăm și aceste lucruri în această seară”, a subliniat Iohannis.

În afară de Klaus Iohannis, au fost premiați de Consiliul Atlantic Gina Raimondo, secretarul american al Comerțului, generalul Christopher Cavoli, comandantul Forțelor Aliate din Europa, și Michelle Yeoh, actriță, producător și ambasador onorific al ONU.

Foto/video: Administrația Prezidențială

Citește și:

Administrația SUA confirmă OPRIREA unui transport de armament destinat Israelului /Armata israeliană minimizează impactul deciziei

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
Celebrul cântăreț a aruncat bomba: ”Vreau un copil-clonă!”+ ”Am patru fete, culese de pe stradă!”
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge și în România. Meteorologii avertizează că vin...
Ea este Florentina, tânăra de 21 de ani din Făgăraș care a sfârșit tragic. A...
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Se schimbă CNP-urile. De ce va apărea numărul unic "70" în toate codurile numerice personale
"Te iubesc, sufletul meu". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant transmis de părinții...
Ea este Florentina Paula Alexandra, tânăra ucisă cu bestialitate de propriul iubit, într-un apartament din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Top 30 cele mai bune universităţi din România: UBB, UB şi Politehnica din Bucureşti conduc...
CERCETĂTORII cred că au AFLAT care este FORMA UNIVERSULUI!
Rămas bun, maestre! A murit marele actor. Și-a luat adio
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să...
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Filmarea cu rapperul P. Diddy în timp ce își lovește fosta iubita a fost făcută...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Comerțul „arme contra petrol” dintre Rusia și Coreea de Nord, lovit de noi sancțiuni
×