VIDEO | Kelelem Hunor: Eu am militat permanent şi voi milita pentru o colaborare cât mai strânsă cu Ungaria

Publicat: 07/12/2021, 23:06
Actualizat: 07/12/2021, 23:27

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, la TVR 1, că este nevoie de întărirea cooperării pe plan economic şi politic dintre România şi Ungaria „fiindcă este în interesul ambelor ţări”.

„Pe plan economic, pe plan politic, există posibilitate de a colabora mult mai puternic decât am făcut până în acest moment. Eu am militat permanent şi voi milita pentru o colaborare cât mai strânsă în regiune. Acest lucru înseamnă inclusiv între România şi Ungaria, fiindcă este în interesul ambelor ţări”, a declarat Kelemen Hunor.

Vicepremierul consideră că România trebuie să întărească cooperarea cu Ungaria.

„Dacă ne uităm la economie, şi dacă ne uităm la comerţul bilateral, e foarte, foarte mare, deci oamenii, firmele mici, firmele mari, IMM-urile colaborează, indiferent ce spun politicienii lucruri trăsnite de la microfon în Parlament sau în studiourile de televiziune. Viaţa e cu totul şi cu totul diferită. Deci trebuie să întărim cooperarea cu Ungaria”, a afirmat Hunor.

Liderul UDMR a afirmat că are o relație foarte bună cu premierul Ungariei, Viktor Orban și discută destul de des cu acesta.

„Am o relaţie bună de foarte mult timp, din când în când ne vedem, stăm de vorbă, povestim una-alta. Mai mult despre politică vorbim, că despre ce să vorbim? Am mai vorbit şi despre literatură, am mai vorbit şi despre sport foarte mult, eu mă pricep mai puţin la sport. Este absolut firesc. Eu am o relaţie bună şi cu alţi politicieni şi din Ungaria şi din alte state, mai ales din zona Partidului Popular European”, a afirmat preşedintele UDMR.