VIDEO | Kelemen Hunor: În această perioadă vom avea foarte multe întâlniri în coaliţie. Vrem să avem buget până la sfârşitul anului

Publicat: 07/12/2021, 22:04
Actualizat: 07/12/2021, 23:20

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marți la TVR 1, că nu au existat certuri în cadrul întâlnirilor, dar e nevoie ca cele trei partide din coaliția de guvernare să discute mai aplicat pe anumite subiecte. 

„Nu ne-am certat. Adevărul este că nu ne-am certat. Lucrul cel mai important că în această perioadă vom avea foarte multe întâlniri în coaliţie. Vrem să avem buget până la sfârşitul anului şi vrem să avem discuţii, asta e normal, e firesc”, a afirmat Kelemen Hunor.

Vicepremierul a afirmat că privită din exterior, această coaliție formată din PSD-PNL-UDMR pare că este pe zi ce trece mai instabilă, dar în realitate lucrurile nu stau chiar așa.

„Dacă te uiţi din afară, ai impresia că România nu poate fi guvernată stabil din punct de vedere politic. (…) Trebuie să rupem acest cerc vicios, trebuie să ieşim din acest cerc. Eram optimist, spuneam că va dura cu USR, uite că nu a avut dreptate”, a spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR consideră că acest Guvern trebuie să găsească pârghiile necesare pentru a-și crește încrederea unii în ceilalți, astfel încât proiectele asumate să poată continua.

„Acum sunt realist şi spun că dacă trecem această perioadă de un an de zile şi reuşim să creştem încrederea şi vom avea şi rezultate la guvernare (…) atunci sigur că vom ieşi din acest cerc vicios, pentru că au trecut din 2012, de când a picat guvernul Ungureanu, noi am avut 12-13 guverne, chiar cu premieri interimari, 14″, a menţionat Kelemen.

În ceea ce privește întâlnirea liderilor coaliției cu președintele Klaus Iohannis, Kelemen Hunor a precizat că „e absolut firesc” ca Guvernul să colaboreze cu președintele țării.

„Nu au fost discuţii nici prea aprofundate, nici discuţii lungi, dar probabil că astfel de întâlniri vom programa periodic. (…) E absolut firesc, pentru că în România (…) preşedintele are anumite atribuţii constituţionale, e bine să existe un dialog. E bine să existe o discuţie politică. (..) Au fost discuţii legate de necesităţile, priorităţile populaţiei şi ce credem noi că trebuie făcut foarte rapid, am spus: bugetul, PNRR-ul”, a adăugat vicepremierul.