Lansarea candidaturii lui Iohannis la prezidențiale, în Consiliul Național PNL pe 8 august

Redactor:
Alexandru Costea
Lansarea candidaturii lui Iohannis la prezidențiale, în Consiliul Național PNL pe 8 august
PNL va avea un eveniment de lansare a candidaturii lui Klaus Iohannis la prezidențialele din toamnă în cadrul unui Consiliu Național pe 8 august, au declarat surse politice, pentru Mediafax. Evenimentul va avea loc în București, la Romexpo, potrivit acelorași surse.

PNL a convocat un Consiliu Național pe 8 august la Romexpo, în București, eveniment la care va fi lansată candidatura lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat de președinte, au declarat, pentru Mediafax, surse politice.

Pe 10 iulie, președintele Klaus Iohannis a declarat că își face campanie doar propriei persoane și fiecare are dreptul să candideze, răspunzând în acest fel unei întrebări legate de candidatul USR PLUS la prezidențiale.

Liderul PNL Ludovic Orban a anunțat că șeful statului le-a cerut liberalilor hotărâre, mobilizare și seriozitate în campania pentru alegerile prezidențiale.

Orban anunță lansarea lui Iohannis la prezidențiale și alegerea prim-vicepreședintelui PNL

Liberalii se reunesc în Consiliu Național pe 8 august, la Romexpo, a anunțat Ludovic Orban. Pe ordinea de zi a evenimentului se află alegerea unui prim-vicepreședinte al partidului, dar și lansarea candidaturii lui Klaus Iohannis din partea PNL la alegerile prezidențiale.

„Am mai luat câteva decizii în Biroul Executiv, am luat decizia de a convoca Consiliul Național al PNL în data de 8 august la orele 16:00. Avem prevăzut pe ordinea de zi alegerea unui prim-vicepreședinte al partidului, prim-vicepreședintele politic din cadrul structurii de conducere al PNL și în mod evident vom avea un punct distinct privitor la alegerile prezidențiale și demararea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, campanie care va începe cu strângere de semnături pentru candidatura președintelui Klaus Iohannis. De asemenea l-am invitat pe președintele Klaus Iohannis să participe la acest Consiliu Național și îl așteptăm cu prietenie și cu convingerea că împreună vom câștiga alegerile prezidențiale”, a anunțat Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Executiv.

Un alt punct pe ordinea de zi a Consiliului vizează fuziunea PNL cu PACT.

„Am stabilit ordinea de zi pentru acest Consiliu Național. Printre punctele înscrise pe ordinea de zi sunt raportul Biroului Executiv, raportul grupurilor parlamentare din Camera Deputaților și Senat și din Parlamentul European, aprobarea integrării PACT, Partidul Acțiunea Civică, condus de Sebastian Burduja în cadrul PNL, deci practic finalizarea procedurii de integrare a PACT-ului în PNL”, a adăugat Orban.

Întrebat dacă la Consiliul Național se va merge pe tandemul Iohannis președinte, Orban premier, liderul PNL a răspuns: „Sunt alegeri prezidențiale, la alegerile prezidențiale românii sunt chemați să voteze președintele României”.

Inchide