Laude pentru IOHANNIS, critici pentru DRAGNEA. NEGOIȚĂ a ieșit la rampă, după ce liderul PSD a IRONIZAT prezența președintelui la ședința AMR

Laude pentru IOHANNIS, critici pentru DRAGNEA. NEGOIȚĂ a ieșit la rampă, după ce liderul PSD a IRONIZAT prezența președintelui la ședința AMR
Publicat: 13/11/2018, 12:44

„Dl Președinte a participat pentru prima dată în istoria Asociației Municipiilor la o Adunare Generală. Consider că este un demers normal. La noi sunt bineveniți orice responsabili din statul român”, a declarat, marți, vicepreședintele PSD Robert Negoiță.

Întrebat dacă este de acord cu criticile pe care Klaus Iohannis le-a adus, luni, Guvernului, la ședința AMR, Negoiță a spus că la acea ședință nu se face politică. „Am apreciat prezența dlui președinte. Faptul că s-a angajat să susțină administrația publică locală și acest lucru îl apreciez. Noi facem foarte multe lucruri bune în AMR. Un singur lucru nu facem acolo, anume nu facem politică”.

Liderul PSD Liviu Dragnea a ironizat, luni, prezența șefului statului la Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România, întrebând jurnaliștii: „A terminat domnul Iohannis la domnul Negoiță? A terminat? Ca să nu îl întrerupem”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, la ședința Adunării Generale a Asociației Municipiilor din României, că România nu este pregătită pentru preluarea Consiliului Uniunii Europene, în condițiile în care la Guvern factorii responsabili sunt schimbați sau pleacă, iar „lucrurile au luat-o razna”.

De asemenea, șeful statului a spus că țopăielile fiscale ale ultimelor Guverne sunt „nu doar de prost gust, ci si de rău augur”, spunând că speranța stă în autoritățile locale.

Negoiță, deranjat de atitudinea lui Dragnea: Atitudine neprincipială!

Negoiță a catalogat marți ca fiind neprincipial faptul că nu a fost invitat de președintele PSD, Liviu Dragnea, la întâlnirea cu primarii de sectoare, spunând că atunci când subiectul unei întâlniri îl vizează, ar trebui să fie prezent.

„Consider că o discuție despre București, în care nu îi invitați pe toți cei implicați, e în neregulă. Nu am participat pentru că nu am fost invitat, știu câteva aspecte, dar nu bag mâna în foc pentru că nu am fost acolo, pe cale de consecință nu comentez. Dacă acesta e un reproș, da. Dacă eram adversari, probabil ne făceam întâlniri pe gășcuțe, nu știu să fim adversari, așa că atunci când se discută chestiuni care privesc și activitatea mea, iar acest lucru îl consider neprincipial că nu am fost invitat”, a declarat Robert Negoiță, înainte de ședința PSD.

Negoiță a mai spus că nu crede că se va discuta în ședința social democraților despre acest subiect.

Întâlnirea la care face referire Robert Negoiță ar fi avut loc săptămâna trecută între Liviu Dragnea și primarii de sectoare, cu excepția sa. Despre această întâlnire a vorbit public Gabriela Firea care a și declarat că Liviu Dragnea vrea o ordonanță de urgență prin care cele șase sectoare ale Bucureștiului să devină orașe, iar Primăria Capitalei să aibă doar un rol decorativ.