Lider din opoziție, despre amendamentele aduse Codurilor Penale: E miercurea neagră. Niște nenorociți au forțat modificări

Redactor:
Corespondenti
Lider din opoziție, despre amendamentele aduse Codurilor Penale: E miercurea neagră. Niște nenorociți au forțat modificări
Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, la Iași, că prin modificările aduse Codului Penal și Codului de Procedură Penală, actualii guvernanți „brevetează miercurea neagră", iar PNL va sesiza Curtea Constituțională.

Ludovic Orban, președinte PNL, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă la Iași, că „niște nenorociți au forțat modificări la Codul penal și la Codul de pocedură penală”.

„În loc să fie o miercuri în care românii să se gândească la Săptămâna Mare, să se pregătească pentru Paște, niște nenorociți, fără frica lui Dumnezeu, au forțat modificări la Codul penal și la Codul de procedură penală, care sunt modificări cu dedicație făcute cu scopul de a-l scăpa de închisoare pe Tăriceanu și pe Dragnea și probabil și pe alți ciraci de-ai lor. Este miercurea neagră, practic, după marțea neagră, iată că PSD-ALDE brevetează și miercurea neagră. Este deja depășită orice linie roșie și gândiți-vă că acest lucru se petrece exact în ziua în care reprezentanții Comisiei de la Veneția, Comisie care a fost sesizată de Partidul Național Liberal, prin intermediul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, a venit în misiunea de evaluare a modificărilor la Legile Justiției și la Coduri”, a declarat Orban.

Orban a precizat că PNL va ataca la Curtea Constituțională modificările aduse Codului penal și Codului de procedură penală.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de modificare a Codului penal și a celui de Procedură penală.

Comisia specială pentru revizuirea legilor justiției a votat, marți, un raport favorabil pe Codul penal în forma adoptată de Senat, deputații și senatorii juriști neacceptând niciun amendament propus de Opoziție.

Totodată forul legislativ condus de Florin Iordache a întocmit, marți, un raport de admitere cu amendamente asupra proiectului de lege privind Codul de procedură penală. Au fost eliminate prevederile declarate neconstituțional de CCR.

Tags:
Inchide