Lider PSD, avertisment dur pentru ambasadorii care au semnat „scrisoarea celor 12”: „Ar trebui să vă îngrijoreze statul paralel. Poate vă face Orban plângere penală”

Lider PSD, avertisment dur pentru ambasadorii care au semnat scrisoarea celor 12: Ar trebui să vă îngrijoreze statul paralel. Poate vă face Orban plângere  penală
Publicat: 28/06/2018, 20:48
Actualizat: 26/03/2019, 17:46

„Îi rog pe distinșii parteneri din ambasade să analizeze o situație: dacă în viitorul apropiat, în urma recepțiilor sau întâlnirilor pe care le organizează, nu există riscul ca domnul Ludovic Orban să facă vreo plângere penală pentru trădare de țară, iar DIICOT să deschidă o anchetă penală, doar pentru că invitații conspiră și spionează împreună cu gazdele din ambasadă. Pentru că stimați ambasadori, asta se petrece în România. Acum! Guvernul este anchetat de DIICOT pentru spionaj și înaltă trădare de țară, motivul fiind întâlnirile oficiale cu omologii lor din Israel. Deci, asta numesc eu Stat Paralel și putere ocultă în România, și asta ar trebui să vă îngrijoreze și pe dumneavoastră, a afirmat secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Acesta a adăugat că cei 12 ambasadori ar trebui să fie îngrijorați sau preocupați și de protocoalele secrete încheiate între SRI și instituțiile din sistemul judiciar românesc.

„Cred că îngrijorarea celor 12 ambasadori privind independența judecătorilor și procurorilor rezultă în primul rând din publicarea Protocoalelor secrete dintre serviciile de informații și diverse instituții cheie din sistemul judiciar, Protocoale care au arătat existența unor mecanisme total ilegale și total în afara Constituției. Acele Protocoale care puneau magistrații într-o relație de subordonare față de câțiva șefi din serviciile secrete. Adică aceia care tăiau și spânzurau în România”, a completat Ștefănescu.

Social-democratul a asigurat pe ambasadori că toate modificările la Codul de procedură penală au fost făcute pentru transpunerea directivei UE cu privire la prezumția de nevinovăție.

„Trebuie să îi asigur pe distinșii reprezentanți ai celor 12 ambasade că toate amendamentele aduse la Codul de Procedură Penală au fost formulate având la bază următoarelor imperative: transpunerea Directivei UE 2016/343 privind prezumția de nevinovăție și dreptul la un proces echitabil (directivă de altfel obligatorie pentru toate statele membre ale UE); punerea în acord a legislației penale cu deciziile CCR (decizii care sunt definitive și general obligatorii); punerea în acord a legislației penale naționale cu deciziile CEDO (de asemeni sunt obligatorii pentru România)”.

12 state partenere, Belgia, Canada, Danemarca, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia și Statele Unite ale Americii,transmit autorităților române un mesaj comun prin care cer să nu fie slăbit statul de drept prin modificarea Codurilor penale și de procedură.

Camera Deputaților a adoptat săptămâna trecută, ca for decizional, proiectul de lege care aduce modificări Codului de procedură penală, urmând ca în sesiune extraordinară să fie votat Codul penal. USR și PNL au atacat deja modificările la Codul de Procedură Penală la CCR.

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
Ştirea momentului despre Schumacher! S-a întâmplat, după 7 ani. Familia şi apropiaţii sunt în şoc
FOTO. Maria Constantin și-a pus silicoane noi și își etalează bustul peste tot! Cât de...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen...
Colosalul fotbalist Erling Haaland, petrecere de zile mari alături de un milionar român: `Ghiciți cine...
Mama Elodiei Ghinescu, detalii-șoc despre fosta cuscră! Ce făcea mama lui Cioacă pentru fiul ei....
Healthcare Trends VIDEO. Cum alegem cea mai bună albire dentară? Despre carii, măsele de minte...
BANCUL ZILEI – Necuratul își caută soție cuminte, frumoasă, deșteaptă
Simptomele care indică o infecție cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2. Avertisment pentru tineri
Ştirea momentului despre Schumacher! S-a întâmplat, după 7 ani. Familia şi apropiaţii sunt în şoc
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Cascada din România care detronează Bigăr. Unde se află acest loc desprins din basme VIDEO
Top 10 cele mai vizionate videoclipuri de pe YouTube din toate timpurile
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
E interzis total în România! Vei fi amendat imediat de poliție. E lege pentru toată...
Crimă șocantă. Copiii au fost împușcați în inimă și gât. VIDEO
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este inventatorul de 27 de ani din România care schimbă lumea cu invenţia lui....