Liderii PNL spun că „incidentul” cu stenogramele a fost depășit. Predoiu: Sunt partener cu Atanasiu

Liderii PNL spun că incidentul cu stenogramele a fost depășit. Predoiu: Sunt partener cu Atanasiu
Publicat: 23/05/2015, 20:46

Liderii PNL au transmis un semnal de unitate, sâmbătă, după Consiliul Național al partidului care a avut loc la Pitești.

Astfel, într-o conferință de presă susținută după încheierea lucrărilor Consiliului Național, Vasile Blaga și Alina Gorghiu au spus că „incidentul” cauzat de stenogramele în care Teodor Atanasiu îi critică pe unii din colegii din PDL a fost depășit.

„Am avut acum două săptămâni o analiză colegială față de stenogramele care apăruseră de la Bistrița și pot să vă spun că am trecut peste toate tensiunile dintre noi. Sper să nu mai avem ocazia să discutăm despre astfel de lucruri și eu îmi cer scuze pentru cei care nu au avut puterea să treacă peste aceste supărări”, a spus Vasile Blaga.

Și celălalt copreședinte al PNL, Alina Gorghiu, a declarat că partidul a „trecut peste acel incident”.

„Și eu, și Vasile Blaga, și Cătălin Predoiu, și TeodorAtanasiu, și Marian Petrache, și Gheorghe Flutur și mulți alții suntem în aceeași echipă”, a spus Gorghiu.

Direct vizat de afirmațiile făcute de Teodor Atanasiu la Bistrița, potrivit stenogramelor apărute în presă, prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a spus că el și Teodor Atanasiu sunt „parteneri” politici.

„Sunt partener cu domnul Atanasiu, așa cum sunt și cu domnul Blaga, așa cum sunt și cu doamna Gorghiu”, a spus Predoiu, adăugând că faptul că PNL își poate discuta problemele deschis „este o tărie a partidului, nu o vulnerabilitate”.

Afirmațiile liderilor PNL au fost făcute în contextul în care sâmbătă, la Consiliul Național al partidului care a avut loc la Pitești, prim-vicepreședintele Teodor Atanasiu nu a putut să își susțină discursul după ce o parte din cei prezenți în sală l-au huiduit și i-au strigat „Scuze! Scuze!”, el plecând de pe scenă spunându-le colegilor: „Mulțumesc pentru primire”.

Teodor Atanasiu a fost primit cu huiduieli, sâmbătă, în momentul în care mers la pupitru și a vrut să ia cuvântul la Consiliul Național (CN) al PNL, care s-a desfășurat la Casa de Cultură din Pitești.

După începerea discursului, o parte din cei prezenți în sală au început să-i strige lui Atanasiu „Scuze! Scuze!”.

Copreședintele PNL Vasile Blaga a încercat să îi calmeze pe contestatarii lui Atanasiu, făcând apel la unitate: „Am o mare rugăminte: vă rog să ne respectăm. Am spus că am trecut peste toate și mergem înainte și vă rog să ne ascultăm cu atenție”.

Apelul lui Blaga a fost însă ignorat, astfel că Teodor Atanasiu și-a întrerupt discursul și a plecat de pe scenă, spunându-le colegilor săi din PNL: „Vă mulțumesc pentru primire”.

Cei care l-au împiedicat pe Atanasiu să își susțină discursul l-au aclamat apoi pe Cătălin Predoiu.

Stenograme ale unor discuții între lideri ai vechiului PNL, care au avut loc la Bistriția și în care sunt exprimate critici la adresa partenerilor din fostul PDL au fost publicate la jumătatea lunii mai de un site. „Noi fără PD nu câștigam președintele. Ne-am ținut de nas și am făcut un compromis. Altfel nu se putea. Vă mai spun un lucru. Am făcut un lucru, eu zic deștept, chiar dacă în Bistrița e puțin altfel. Un lucru deștept de ce? Noi am făcut o fuziune paritară, în care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la Președinție al partidului și ei ne-au dat sediul, locația în care să funcționăm. Gândiți-vă că avem 28 de județe în care noi conducem în fuziunea asta paritară. Mai mult de atât nu puteam obține. Eu vă spun că le-am dat și iluzia că o să aibă prim-ministru. N-o să-l mai aibă. Vă dau în scris că nu o să-l aibă!”, spune în discuții prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu.

La discuțiile redate în stenograme au participat și copreședintele PNL Alina Gorghiu, precum și secretarul general al PNL Marian Petrache.

În 11 mai, după ce stenogramele au apărut în presă, Teodor Atanasiu declara că stenogramele „nu au legătură cu realitatea, și că frânturi din aceste discuții sunt veridice, dar scoase din context”, adăugând că îi pare rău că s-a dedus că dorește scindarea partidului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun