VIDEO | Ludovic Orban: Cîțu nu a fost prima mea opțiune ca ministru al Finanțelor

Publicat: 16/08/2021, 21:42
Actualizat: 17/08/2021, 08:37

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni seară, la Realitatea Plus, că nu a avut informații de problemele din SUA a lui Florin Cîțu până când acestea au fost făcute publice. Totodată liderul PNL susține că premierul nu a fost prima opțiune pentru a ocupă funcția de Ministru al Finanțelor.

„Nu am avut niciun fel de informații legate de probleme apărute în spațiul public, nici în discuțiile personale, nici în demersurile legale derulate la învestirea lui că ministru. Nu poți numi în funcție de ministru pe oricine, sunt niște verificări care se fac, în cazul miniștrilor se fac obligatoriu. Nu am avut discuții suplimentare când a fost numit premier, fusese verificat când a fost numit la finanțe”, a declarat liderul PNL.

Orban a precizat că l-a susținut pe Cîțu pentru funcția de vicepreședinte al partidului și ulterior pentru funcția de premier, însă acesta nu i-a comunicat nimic în legătură cu problemele din SUA.

„Nici Cîțu nu mi-a spus nimic, în nicio discuție de-a lungul timpului, eu l-am susținut și că vicepreședinte al partidului, iar ulterior, că premier”, a afirmat Orban.

Președintele PNL susține că la formarea echipei guvernamentale, Florin Cîțu se află pe lista scurtă de miniștri care puteau ocupă funcția de Ministru al Finanțelor, însă acesta nu a fost prima opțiune.

„Nu aveam un vicepreședinte pe probleme economice. În niciun caz nu mi l-au recomandat Alina Gorghiu sau Lucian Isar. Formarea echipei din 2017 a fost rezultatul unei campanii la fel de lungi. A fost decizia mea să-l iau vicepreședinte. La finanțe am avut o altă opțiune, normal că m-am consultat cu președintele Klaus Iohannis. Florin Cîțu n-a fost prima mea opțiune, cel care a fost prima opțiune a refuzat. (…) Citu s-a înscris în octombrie sau noiembrie 2016 și a fost susținut pe listele de candidați la Senat din București, propus de Alina Gorghiu, probabil de Lucian Isar, prietenul lui Cîțu”, a declarat Ludovic Orban.