VIDEO | Ludovic Orban: Lucrurile au luat-o razna atunci când Cîțu și susținătorii săi au decis să nu mai respecte președintele PNL

Publicat: 06/09/2021, 22:39
Actualizat: 07/09/2021, 08:05

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni seară la Realitatea TV, că lucrurile în PNL au degenerat după ce Florin Cîțu și susținătorii săi au decis să nu mai respecte conducerea partidului și să își creeze propriile reguli cu care să guverneze.

Liderul PNL a precizat că a fost mereu garantul echilibrului și discuțiilor constructive atât în interiorul PNL, cât și în cadrul coaliției de guvernare, însă punctul culminant a survenit atunci când premierul Florin Cîțu a decis să candideze împotriva sa la șefia Partidului Național Liberal.

„Sunt un constructor, un negociator, am căutat mereu să pun bazele alianțelor. Am demonstrat asta la moțiunea împotriva PSD și la negocieri, că am capacitatea de a face o majoritate parlamentară. Românilor le-am promis 4 ani de stabilitate, de creștere a veniturilor. Asta am promis, asta ar trebui să fi făcut . Din păcate, a existat 30 mai, momentul în care premierul susținut de mine și a anunțat candidatura la șefia partidului. O coaliție trebuie că caute mereu drumul comun, o permanentă căutare a lucrurilor care unesc”, a declarat Ludovic Orban.

Orban a subliniat că a căutat mereu ca actuala coaliție de guvernare să funcționeze în armonie, astfel încât Guvernul să funcționeze și să livreze ce au promis românilor.

„Din momentul în care a început campania internă din PNL, trebuie să rețineți, că eram la 26%, după un an de guvernare în pandemie. Atâta timp cât autoritatea mea a fost respectată și organismele statutare au funcționat normal, am menținut coeziunea coaliției și am căutat să facem ceea ce am promis românilor”, a afirmat Orban.

Președintele PNL susține că Florin Cîțu este direct responsabil de criza politică pe care a creat-o care prin deciziile sale au determinat partenerii de coaliție de la USR PLUS să aleagă soluția extremă de a ieși de la guvernare și mai mult decât atât să se alieze cu AUR pentru a demite Cabinetul Cîțu. De asemenea, acesta afirmă că lucrurile au luat-o razna când premierul și susținătorii săi au decis să nu mai respecte conducerea partidului.

„Lucurile au luat-o razna atunci când Cîțu și susținătorii săi au considerat că nu trebuie să mai respecte șeful partidului și au început să facă tot felul de ședințe, să ia decizi fără să mă consulte și să ia decizii care au ieșit din regulile coaliției. Totul a culminat cu data de 1 septembrie”, a declarat Orban.