VIDEO | Ludovic Orban: Moțiunea candidatului care câștigă devine programul politic al PNL pentru următorii 4 ani

Publicat: 30/08/2021, 22:01
Actualizat: 31/08/2021, 00:13

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni seară, la TVR 1, că este conștient de avantajul pe premierul care îl are în cadrul competiției pentru șefia PNL, întrucât circa 31 de filiale au decis să Florin Cîțu, dar mizează pe votul liber exprimat de către președinții de filiale, care pot vota liber orice candidat, îndiferent de filialelor. Totodată, el susține că cel care va fi desemnat câștigător în cadrul Congresului PNL din 25 septembrie, își va impune programul politic pentru următorii patru ani.

„Din 4 în 4 ani se fac alegeri, în partid, așa cum se fac și în societate. Procedurile sunt mai elaborate la noi, se împrospătează legimititatea liderilor, atât local, cât și județean, apoi național. Am avut adunări generale, ulterior au fost alese conducerile județene, apoi am intrat în campania propriu-zisă. Cei doi candidați se duc în fața fiecărei filiale județene. De ce e importantă moțiunea? Moțiunea candidatului care câștigă devine programul politic al PNL pentru următorii 4 ani”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL recunoaște „head hunting-ul” pe care l-a folosit ca strategie premierul Florin Cîțu avantajul îi oferă un avantaj, în cursa pentru președinția PNL

„Sigur că head hunting-ul, strategia domnului Cîțu a fost să atragă președinți de filiale județene, mulți care se gândesc la 4 ani de mandat, au preferat să spună că sunt de partea premierului. 30-31 din 48. E un avantaj competitiv, nu îl neg, președinții au influență, în formarea delegațiilor și se implică să împărtășească opțiunea”, a afirmat Orban.

Orban a menționat că oamenii care vor decide cine va fi președintele PNL pentru următorii patru ani sunt membrii PNL care au avut cele mai bune rezultate și care au muncit cel mai mult pentru partid.

„Delegații sunt stabiliți de organismul statutar, colegiul director județean. De regulă în mod cutumiar, la congres vin oamenii cu cele mai bune rezultate, care au muncit cel mai mult pentru partid, primarii, viceprimarii, consilierii județeni, evident, de drept sunt parlamentarii, membrii CJ, de regulă asta e componența de bun simț. Sunt filialele cele mai corecte.  Am spus că mizez pe faptul că se va respecta munca și rezultatele membrilor cei mai performanți ai PNL, nu vor prima criteriile subiective, în desemnarea delegaților”, a spus președintele PNL.

Deși mai multe filiale PNL și-au declarat deja susținerea pentru Florin Cîțu, Orban mizează pe votul fiecărui delegat care are posibilitatea de a vota ce îi dictează conștiința, liber și secret.

„Cum e cu președinții de filiale: În congresul din 2017 am avut o competiție electorală cu Cristian Bușoi. Am obținut 80% din voturile exprimate, deși de partea contracandidatului meu la momentul congresului, erau 22 de președinți de filiale. Nu e mereu scorul pe președinți, când vin 5.000 de delegați, fiecare delegat ajunge să gândească personal, să voteze liber, așa cum îi dictează propria evaluare. Cu siguranță o vor face, statutul spune asta. Nu că președintele nu poate să dea un mandat imperativ, nici măcat colegiul județean, organismul cel mai important, nu poate să dea mandat imperativ niciunui delegat, fiecare delegat la congres votează LIBER și SECRET”, a mai declarat liderul PNL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
Oana Roman, gest emoționant de ziua Mioarei Roman. „Te iubesc, mamă”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum vrea să scape ucigașul Mirelei de închisoare? Ireal la ce metodă ar putea să...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Heinrich Rudolf Hertz, inventatorul undelor radio. „Nu cred că undele fără fir pe care le-am...