VIDEO | Ludovic Orban: Nu există altă variantă decât refacerea coaliției de guvernare. PNL a pierdut semnificativ

Publicat: 20/09/2021, 22:34
Actualizat: 21/09/2021, 00:11

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni seară la Realitatea Plus, că este evident că datorită acestei crize provocate de ieșirea celor de la USR PLUS de la guvernare, cauzată de deciziile premierului Florin Cîțu, PNL a pierdut destul de mult capital electoral și precizează că singura soluție pentru un Guvern stabil este refacerea coaliției de guvernare alături de USR PLUS și UDMR.

„Ce este adevărat e că PNL a pierdut semnificativ. Soluționarea crizei, refăcând coaliția este soluția. Dacă cineva își imaginează că se poate face alianță cu PSD, e naiv. Orice altă înțelegere cu PSD nu face decât să discrediteze PNL. Zece ani am purtat stigmatul USL”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul liberalilor subliniază că este „vitală” încheierea acestei crize politice și respinge vehement un guvern minoritar susținut din umbră de PSD.

„Nu există altă variantă decât refacerea coaliției de guvernare. Avem un program, a muncit 7 zile la el. Este vitală încheierea acestei crize care produce prejudicii atât în plan intern cât și extern”, a afirmat Orban.

Șeful PNL spune că este nevoie ca partidele care au format coaliția de dreapta să se pună la masa discuțiilor pentru ca guvernarea să meargă înainte în continuare, întrucât reformele trebuie accelerate.

„Avem nevoie de un dialog sincer în coaliție. Nu avem nevoie de un guvern minoritar. Trebuie să accelerăm reformele. Pentru guvernul care va fi investit, guvernarea trebuie să fie pe primul loc. Am pierdut din cauza crizei politice, din cauza reacției târzii la anumite provocări și a unei inabilități de comunicare”, a spus Ludovic Orban.