Ludovic Orban și-a anunțat retragerea din grupul PNL: „Ceea ce s-a întâmplat în ultimele patru luni depăşeşte orice imaginaţie” | VIDEO

Publicat: 26/10/2021, 11:15

Fostul președinte al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a anunțat marți că va activa ca deputat neafiliat și că va părăsi grupul PNL din Camera Deputaților.

Orban a făcut anunţul marți, în plenul Camerei Deputaţilor și a spus că decizia a fost luată săptămâna trecută.

Acesta a criticat evenimentele politice din ultima perioadă și a spus că actuala criză politică este creată artificial.

Ludovic Orban a mai adăugat că nu își dă încă demisia din partid, dar a lansat atacuri la adresa actualului președinte al formațiunii, Florin Cîțu, dar și la adresa președintelui Klaus Iohannis.

„Am cerut cuvântul pentru a infroma plenul că începând de astăzi m-am dezafiliat, m-am retras, din grupul PNL şi îmi voi continua activitatea ca parlamentar neafiliat. Din păcate, astăzi nu am altă soluţie pentru a fi consecvent în respectarea acestor obligaţii morale faţă de cetăţeni decât de a mă despărţi, sper eu temporar, de colegii mei parlamentari. Ceea ce s-a întâmplat în ultimele patru luni depăşeşte orice imaginaţie, atâtea acţiuni politice  îndreptate împotriva intereselor României nu mi-a fost dat să văd”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Numai lobotomizat aş putea sta pasiv la acest atentat împotriva interesului naţional”

Orban a mai spus că în acest moment, România se confruntă cu o criză politică artificială, „din motive pe care nu le-a înțeles niciun cetățean”.

„A fost făcut praf principalul partid de guvernământ, coaliţia şi cetăţeanul român a fost lăsat fără Guvern cu capacitate deplină de exerciţiu, oferind un circ politic pe care marea majoritate a populaţiei îl respinge. Nu pot să fiu părtaş la acest lucru, numai lobotomizat aş putea sta pasiv la acest atentat împotriva interesului naţional. Sunt un om cu conştiinţă, care îşi iubeşte ţara, iar aceasta este o formă de protest. Nu îmi dau încă demisia din PNL, partidul căruia i-am dedicat toată viaţa”, a mai spus Orban.

Cu toate acestea, el a adăugat că pune anumite condiții pentru a reveni în grupul PNL.

„Conducerea PNL trebuie să se ducă acasă, deputaţii PNL să renunţe la golf, eu personal nu vreau să joc golf. PNL trebuie să se întoarcă cu faţa la cetăţeni şi cu spatele la chiriaşul de la Cotroceni”, a mai spus fostul premier.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase