Ludovic Orban: Vom vota pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Ludovic Orban: Vom vota pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor
Ludovic Orban: Vom vota pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor
Publicat: 10/02/2021, 16:41

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat că liberalii vor susține desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Ludovic Orban spune că, în momentul în care proiectul de lege inițiat de PNL în legislatura trecută va intra la vot în Parlament, PNL va vota ”pentru”.

Partidul Național Liberal a decis în unanimitate în biroul politic, am luat această decizie ca să nu mai existe niciun dubiu, susținerea proiectului de lege care modifică statutul deputaților și senatorilor prin care se desființează pensiile speciale ale parlamentarilor. Deci noi vom vota când se va introduce în dezbaterea Camerelor reunite, acest proiect de lege, noi vom vota pentru”, a declarat Orban.

„PNL a înaintat proiectul de lege pentru desfiinţarea pensiilor speciale încă din legislatura trecută. De asemenea, ca să fiu corect, există un proiect de lege înaintat şi de partenerii noştri de la USR PLUS, iar în legislatura trecută, când PSD a avut majoritate parlamentară, aceste două proiecte de lege au fost ţinute în sertare”, a mai spus el.

Ludovic Orban a oferit clarificări pe tema gratuității călătoriilor cu trenul pentru studenți: Informația prezentată nu e conformă cu ce am discutat în coaliție

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a abordat miercuri subiectul gratuității călătoriilor cu trenul pentru studenți. Acesat a afirmat că poate nu a fost „destul de clar” și s-a înțeles altceva. „Nu s-a luat nicio decizie. Din păcate a fost transmisă public informația, dar, nu înseamnă că nu permitem în continuare deplasare către facultate”, a spus liderul PNL.

„Nu s-a luat nicio decizie”

Orban a dat asigurări că încă nu s-a luat nicio decizie în ceea ce privește menținerea sau eliminarea gratuității de care beneficiau studenții pentru călătoriile cu trenul.