Marcel Ciolacu, la deschiderea depozitului automatizat PepsiCo: Mi-aş dori să-mi spuneţi secretul creşterii de PROFIT de peste 2000%

Publicat: 10/07/2024, 14:34
Actualizat: 10/07/2024, 15:36

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, miercuri, la deschiderea depozitului automatizat PepsiCo, eveniment care marchează finalizarea unui proiect de investiţii în valoare de peste 100 milioane de dolari, că şi-ar dori să cunoască secretul creşterii de profit de anul trecut, peste 2000% al companiei.

Niciunul dintre noi nu avem în ficare zi această şansă, de a vedea, în prezent, o fabrică a viitorului. Pentru această investiţie extraordinară, vă felicit din toată inima! Cu toţii ne raportăm şi ne aducem aminte de copilărie şi îmi aduc aminte ce a însemnat pentru mine un Pepsi. Era singura băutură occidentală produsă în România. Se vindea la 250 de mililitri, în sticlă de sticlă şi de obicei o beam doar când eram în vacanţă pe litoral. Astăzi, împreună cu echipa de la comunicare, am făcut şi un exerciţiu, să vedem dacă ne amintim şi costul. Eu mi-am amintit, era 2,5 lei sticla de Pepsi, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a arătat că această băutură reprezenta un simbol al unei vieţi la care tânjeam cu toţi.

Azi, Pepsi a devenit unul dintre brandurile cu care trăim, parcă, de o viaţă. Cei 30 de ani de prezenţă în România definesc, practic, o generaţie. Este generaţia care a crescut în democraţie, care s-a dezvoltat şi împlinit în libertate. Este generaţia care a construit o Românie ce se modernizează astăzi, în cel mai susţinut ritm din întreaga sa istorie. Iar, prin tot ce a făcut în aceşti 30 de ani de prezenţă pe piaţa locală, Pepsi ne-a demonstrat că, deşi este o companie americană, şi-a păstrat permanent o secvenţă de ADN românesc. Pentru mine, ca premier, Pepsi este modelul investitorului de calibru în economia românească. Sunteţi o companie care face, iată, o investiţie de peste 100 de milioane de euro şi aţi adus echipamente de ultimă generaţie. O companie care îşi dovedeşte grija faţă de mediu. Folosiţi tehnologii sustenabile, panouri solare, vehicule hibride sau electrice şi aveţi o viziune care propune ca ambalajele să nu ajungă vreodată deşeuri, a completat şeful Executivului.

Ciolacu a afirmat că Pepsi este un investitor străin care foloseşte de 25 de ani un sistem de furnizori locali, care sprijină constant comunităţile, în special cele defavorizate, un mare angajator, care îşi construieşte viitorul prin parteneriatul cu actorul-cheie din educaţia românească, Universitatea Politehnică din Bucureşti.

”Am lăsat spre final un lucru important lucru pentru mine şi pentru Guvernul României, şi anume că dvs contribuiţi să reducem deficitul comercial al ţării. Sunteţi o companie care exportă producţia de aici către alte 16 state din lume. Pentru toate acestea, nu pot decât să vă asigur de toată aprecierea şi respectul meu.

Sigur, oricât v-aş lăuda, cu certitudine nu veţi uita şi nu aţi uitat faptul că Guvernul pe care îl conduc, cu actualul ministru al Finanţelor, suntem cei care am taxat suplimentar produsele care au conţinut mare de zahăr.

Sunt foarte conştient de asta. Deşi cred că îl voi îndurera pe ministrul finanţelor, vă rog să vă concentraţi pe băuturi cu mai puţin zahăr şi evident, către chipsuri cu mai puţină sare. Sunt convins că asemenea produse vor găsi în viitor cumpărători, deoarece consumatorii români devin tot mai atenţi la impactul acestor produse asupra sănătăţii ”, a completat  Ciolacu.

El a explicat că îşi doreşte ca, în scurt timp, să fie nevoit să constate că această măsură de impozitare suplimentară a produselor cu mult zahăr să nu mai aibă conţinut şi nici impact bugetar.

Cred că tărie că acesta este un viitor sănătos atât pentru afacerea dumneavoastră, cât şi pentru România. Şi, pentru că vorbim de viitor, mi-aş dori să îmi spuneţi şi mie secretul creşterii de profit de anul trecut, peste 2000%. Dacă ar mai fi încă 10 mari investitori cu asemenea profit, sigur şi vă spun că am făcut socotelile, bugetul ar fi pe excedent, nu pe deficit, a mai spus premierul.

Marcel Ciolacu, întrebat despre candidatura sa la PREZIDENȚIALE: Nu candidez și nu știu nici dacă domnul Geoană candidează

Totodată, el a fost întrebat de presă dacă va candida la viitoarele alegeri prezidențiale.

Nu candidez și nu știu nici dacă domnul Geoană candidează, nu știu dacă și-a dat demisia de la NATO, a transmis Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu, despre schimbările climatice: Faptul că avem RESURSE hidrografice uriaşe nu înseamnă că trebuie să le risipim

Marcel Ciolacu, despre cei care au muncit la Vidraru: Statul român are OBLIGAȚIA să le arate respect. O facem prin majorarea și recalcularea pensiilor

Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Crima din Brăila, mascată în jaf. Detaliile care complică ancheta în cazul dentistei omorâte la...
RĂSTURNARE de SITUAȚIE! Când ar fi murit Andrei Versace, de fapt. Detalii șocante ies la...
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit...
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de...
BREAKING | Ce a apărut pe pagina de Facebook a lui Andrei Versace, după ce...
Cu ce probleme MARI a rămas Andreea Bălan după stopul cardiac suferit la naștere. „Sângele...
"I-a dat bună ziua, el a crezut că se dă la ea". Şi-ar fi ucis...
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere...
Divele care au atras toate privirile cu cele mai 'obraznice' ţinute! Imagini incendiare
Cât timp poți circula cu parbrizul spart? Ce trebuie să faci când constați această avarie
Un aliat de top al lui Joe Biden spune că preşedintele cântăreşte opţiunile pentru alegerile...
Descoperire FĂRĂ PRECEDENT la Pompeii! Nu a știut nimeni până acum
SE VERIFICĂ buletinele de identitate. Legea care este deja OBLIGATORIE în România
Cine era, de fapt, Kristof Lajos. Dezvăluiri incredibile despre antrenorul geniilor
Zodiile protejate de Sfântul Ilie. Ce nativi au mare noroc în această perioadă
„Ne-am potolit cu furatul” Reciclarea PET-urilor a devenit o afacere profitabilă! Cât câștigă românii pe...
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Ies la iveală detalii revoltătoare despre incidentul din Leeds. Românii care s-au bătut cu polițiștii...
BANCUL ZILEI. Bulă are parte de momente fierbinți la un interviu
A fost descoperit un hormon care ajută la vindecarea mai rapidă a oaselor