VIDEO | Marcel Ciolacu: Guvernul Cîțu e căzut. Dacă scapă de moțiune, se oprește în Parlament

Publicat: 09/09/2021, 23:05
Actualizat: 10/09/2021, 00:07

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi seară, la B1 TV că guvernul Cîțu nu mai are nicio șansă de a continua guvernarea în România. El a precizat că dacă Curtea Constituțională vine cu un răspuns care să permită moțiunii să între la vot cabinetul Cîțu va fi istorie, iar dacă va scăpa de moțiune atunci se va opri în Parlament pentru că PSD-ul nu va susține un guvern minoritar PNL.

„Dacă sfârșitul nu vine de la moțiunea USR-AUR, va veni din cauză că, peste 38 de zile trebuie să se prezinte în Parlament pentru un nou vot de încredere după demisia miniștrilor USR”, a declarat Marcel Ciolacu

Liderul PSD a precizat Florin Cîțu „și-a tăiat craca de sub picioare” atunci când l-a demis pe Stelian Ion din fruntea Ministerului Justiției și a spus încă o dată că dacă moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR ajunge la vot, social-democrații o vor vota.

„Vine CCR și dă răspunsul și s-a votat moțiunea. E constituțională, intră pe ordinea de zi și vă spun că vor fi prezenți toți. Guvernul Cîțu e căzut, știu și eu, știți și dumneavoastră. Mai are 38 de zile. Tic tac-ul Guvernului Cîțu a pornit când a schimbat pe Stelian de la Justiție. E articolul 47 din Codul administrativ, trebuia în 5 zile să vină cu o nouă propunere de ministru din compoziția Guvernului”, a afirmat Ciolacu.

Președintele social-democraților a spus că din momentul în care Lucian Bode a fost pus interimar la Ministerul Justiției a început numărătoarea inversă, pentru Guvernul Cîțu, care trebuie să vină în termen de 45 de zile în Parlament pentru votul de încredere.

„Neavând, a pus un interimar pe 45 de zile, atunci tic-tacul a pornit. El nu poate să depășească aceste 38 de zile cât i-au mai rămas și să vină în Parlament, dacă scapă de moțiune”.

Ciolacu este convins că Curtea Constituțională este responsabilă și va veni cât de curând cu un răspuns.

Părerea mea e că CCR e responsabil și va da un răspuns. În ziua în care era vot pentru un nou Avocat al Poporului, a dat o decizie CCR-ul că avocatul poporului este schimbat abuziv”, a precizat șeful PSD