Marcel Ciolacu: Nu ne schimbăm viața în funcție de mofturile lui Putin. Independența României față de gazul rusesc este asigurată începând de anul viitor

Marcel Ciolacu: Nu ne schimbăm viața în funcție de mofturile lui Putin. Independența României față de gazul rusesc este asigurată începând de anul viitor
Marcel Ciolacu
Publicat: 19/04/2022, 11:29
Actualizat: 19/04/2022, 11:33

Independența României față de gazul rusesc este asigurată începând de anul viitor, afirmă președintele PSD, Marcel Ciolacu. „Nu ne schimbăm viața în funcție de mofturile lui Putin. Legea offshore ar putea trece de Parlament în trei săptămâni”, a subliniat liderul social-democrat.

Marcel Ciolacu estimează că legea offshore ar putea trece de Parlament în două-trei săptămâni.

O să o băgăm pe procedură de urgență. A intrat la prima Cameră sesizată, la Senat. Eu estimez în maximum două-trei săptămâni, în funcție de cât stă la Senat, va trece și merge către promulgare”, a spus, la RFI, Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă exploatările din Marea Neagră vor fi afectate de războiul din Ucraina, liderul PSD a răspuns: ”Nu, nu. Dimpotrivă, este un semnal puternic că nu ne schimbăm viața în funcție de mofturile lui Putin (…). Nu cred că un stat trebuie să se lase impresionat de agresiunea unui dictator, dimpotrivă, trebuie să arătăm că noi ne continuăm investițiile și dezvoltarea statului român, în pofida anumitor așa-zise amenințări din partea Rusiei”.

Marcel Ciolacu a fost întrebat și dacă PSD susține acest proiect al legii offshore, după ce tot PSD-ul a fost cel care a promovat, în trecut, o variantă a legii care a blocat orice investiții.

„Este o abordare în interiorul coaliției și o adaptare la realitatea pe care o trăim cu toții. Eu n-am fost niciodată ipocrit să nu recunosc anumite greșeli pe care le-a făcut PSD. (…) Acea lege a fost o greșeală că nu s-a finalizat, pentru că orice lege este perfectibilă, categoric. Nu a fost dusă la capăt și a fost, poate, folosită ca un instrument de negociere. Nu cunosc toate detaliile și nici nu mă interesează, pentru că cred că PSD a intrat în altă direcție și în altă logică”, a răspuns sursa citată.

Mai departe, reporterul RFI l-a întrebat pe Marcel Ciolacu dacă este convins că România va deveni independentă de gazul din Rusia anul viitor.

„De gazul rusesc, categoric! Investiția de la Caragele și cu actuala investiție din Marea Neagră, fără această investiție care va fi până la sfârșitul anului 2026, România își va asigura consumul”, a subliniat el.

Citește și Legea offshore a fost depusă la Parlament. Ministrul Energiei: „Românii vor avea gaz românesc în case”. Traseul legislativ

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult