Marcel Ciolacu: PSD vine cu patriotism economic. Nimeni nu poate să spună că lucrurile în România merg mai rău cu PSD | VIDEO

Publicat: 17/03/2023, 19:18
Actualizat: 17/03/2023, 19:19

Prezent la Pitești la un eveniment al organizației PSD Argeș, liderul formațiunii, Marcel Ciolacu, a declarat că partidul vine, odată cu rotația guvernamentală, cu programe bazate pe „patriotismul economic”.

Potrivit acestuia, PSD își propune să apere economia românească prin programe guvernamentale.

Mai mult, el spune că deja au fost identificate domeniile în care este nevoie de programe de susținere.

„Se tot discută cu ce programe vine PSD când se va face rotaţia guvernamentală. Doamnelor şi domnilor, venim cu patriotismul economic. Avem obligaţia ca în această perioadă nu foarte uşoară să apărăm populaţia şi companiile româneşti prin programe. Am identificat deja două domenii – industria alimentară şi industria materialelor de construcţii – două domenii deficitare ale României. Trebuie să venim cu programe de susţinere, acceptate categoric şi de către Comisia Europeană, de dezvoltare a domeniilor esenţiale ale României.

Împreună cu domnul prim-ministru şi preşedinte al Partidului Naţional Liberal, domnul Nicolae Ciucă, o să ieşim împreună şi o să explicăm ce adăugiri avem la actualul program de guvernare, ce constatări, că anumite lucruri nu se pot realiza. Repet, s-a dus vremea campaniei electorale, oamenii aşteaptă lucruri concrete şi vom veni împreună. Avem o linie roşie şi eu şi domnul Nicolae Ciucă, credem că în zona industriei alimentare şi industriei materialelor de construcţii statul român trebuie să intervină şi să reducem deficitul de balanţă comercială”, a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Diferența dintre guvernarea PSD și cea de dreapta e ca de la cer la pământ

Liderul social-democrat mai spune și că partidul său a adus o plus-valoare guvernării.

„Anul 2023, dacă tot avem o alianţă formată din cele mai importante partide ale României, o coaliţie la care a venit şi PSD, cel mai mare partid din România, şi a adus o plus valoare necontestată de absolut nimeni. Nimeni nu poate să îndrăznească să spună că lucrurile în România merg mai rău de când PSD a luat decizia să se implice în actul guvernamental. Nimeni nu cred că are acest curaj. Diferenţa între cele 8 luni cei aproape 2 ani de guvernare de dreapta e ca de la cer la pământ”, a mai spus liderul PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase