Marcel Ciolacu: România poate deveni un hub de stabilitate și dezvoltare regională

Marcel Ciolacu: România poate deveni un hub de stabilitate și dezvoltare regională
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 23/06/2022, 15:07

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a scris joi, pe pagina sa de Facebook, că va susține la Bruxelles ideea că România poate să devină un centru de stabilitate și dezvoltare în regiune.

Mesajul său vine în contextul reuniunii premierilor și comisarilor europeni social-democrați.

Totodată, Ciolacu spune că va susține acordarea statutului de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova și pentru Ucraina.

„Romania poate deveni un hub de stabilitate și dezvoltare regională! Este un proiect pe care îl voi susține, astăzi, cu tărie, la Bruxelles, în fața partenerilor noștri europeni. Voi pleda, în cadrul reuniunii prim-miniștrilor și comisarilor europeni social-democrați, și pentru acordarea statutului de candidat la UE pentru Republica Moldova și Ucraina.
România are datoria să fie alături de Republica Moldova la nivelul tuturor palierelor diplomatice!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Marcel Ciolacu: Flexibilizarea PNRR pe zona de pensii este absolut necesară pentru România

Totodată, președintele social-democrat a mai spus că va insista cu privire la aderarea României la Schengen.

El a mai explicat și că discuțiile se vor axa în jurul protejării puterii de cumpărare a cetățenilor Uniunii Europene.

Mai mult, Marcel Ciolacu susține că va insista asupra flexibilizării PNRR, mai ales în ceea ce privește sectorul pensiilor.

„În paralel, voi cere sprijinul președintelui Parlamentului European pentru aderarea României la spațiul Schengen.
Agenda discuțiilor cu președinta Camerei Deputaților din Parlamentul Federal al Regatului Belgiei, Eliane Tillieux, și cu viceprim-ministrul, ministrul economiei și al muncii belgian, Pierre-Yves Dermagne, se va concentra pe identificarea celor mai bune soluții comune pentru a proteja puterea de cumpărare și nivelul de trai al cetățenilor, în contextul creșterii prețurilor la energie și combustibili.

Acesta este și unul dintre motivele pentru care flexibilizarea PNRR pe zona de pensii este absolut necesară pentru România. Voi insista pentru acest demers al autorităților de la Bruxelles în cadrul întrevederii pe care o voi avea cu Nicolas Schmit, comisarul european pentru Muncă”, a mai scris președintele PSD.