Marcel Ciolacu se întâlnește cu liderii Confederației Concordia/ „Acordăm susținere industriei românești”

Marcel Ciolacu se întâlnește cu liderii Confederației Concordia/ „Acordăm susținere industriei românești”
Publicat: 12/02/2024, 09:45
Actualizat: 12/02/2024, 14:59

Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește, luni dimineață, cu liderii Confederației Patronale Concordia. Întâlnirea se desfășoară de la ora 10 la Palatul Victoria, a anunțat Guvernul României. Premierul Marcel Ciolacu propune mediului de afaceri un program naţional pentru extinderea învăţământului dual, pentru a veni în sprijinul companiilor care se confruntă cu deficitul forţei de muncă.

UPDATE Marcel Ciolacu: Acordăm susținere industriei românești

Stabilitatea politică, economică, legislativă, dialogul deschis și constant între Guvern și mediul de afaceri sunt în măsură să crească încrederea investitorilor în economia românească, a subliniat premierul Marcel Ciolacu la întâlnirea cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia, care a avut loc astăzi, la Palatul Victoria.

Industria românească se dezvoltă în majoritatea sectoarelor de activitate. O arată atât cifrele, cât și proiectele de succes pe care le văd în deplasările pe care le fac în țară sau despre care sunt informat la întâlnirile cu mediul de afaceri. La nivelul Guvernului acordăm susținere industriei românești atât prin direcționarea de fonduri publice, cât și prin soluții legislative, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Executivul a transmis că au fost abordate și teme legate de fiscalitate și combaterea evaziunii fiscale prin introducerea instrumentelor digitale.

Reprezentanții Guvernului au arătat disponibilitatea de a face ajustările necesare în aplicarea acestor instrumente digitale, în funcție de rezultatele obținute în primele luni de aplicare și de propunerile venite din partea mediului de afaceri.

UPDATE: Concordia: A fost o discuție constructivă 

Confederația Patronală Concordia a transmis după întrunirea cu premierul Marcel Ciolacu, de la Palatul Victoria, că Guvernul a înțeles mesajele și „ne așteptăm să vedem rezultate concrete în urma dialogului”. 

A fost una dintre întâlnirile pe care le avem periodic cu premierul pentru a discuta mersul economiei românești și pentru a dezbate probleme pe care le ridică multe dintre cele 17 sectoare ale economiei pe care le reprezentăm. Am discutat despre impactul măsurilor fiscale de anul trecut, îngrijorările pe care le avem privind multiplele feluri de plafonări, mecanismul de stabilire a salariului minim, politicile de protecție a consumatorului, combaterea evaziunii fiscale, stimularea investițiilor de cercetare și dezvoltare și problematici din domeniile energiei, transporturilor rutiere și feroviare, producției de mobilă sau a băuturilor alcoolice și răcoritoare, comercializării de medicamente sau cum pregătim cât mai bine sezonul de vară alături de industria de turism.

Discuția a fost constructivă și credem că Guvernul a înțeles mesajele noastre și ne așteptăm să vedem rezultate concrete în urma dialogului. Am agreat cu premierul că pentru bunul mers al economiei vom organiza periodic astfel de întâlniri în care organizațiile sectoriale pe care le reprezentăm să poată aduce la masa discuțiilor propuneri de politici care să le facă mai productive, să le rezolve din obstacolele pe care le întâmpină. Ne dorim ca PIB-ul României să crească în continuare accelerat și economia noastră să producă din ce în ce mai mulți campioni regionali și chiar europeni sau globali de unde să rezulte mai multă prosperitate pentru cetățeni și suficiente resurse pentru serviciile publice”, potrivit confederației patronale.

Știrea inițială

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi că va propune mediului privat de afaceri un Program naţional pentru extinderea accelerată a învăţământului dual, ca soluţie la o problemă structurală a economiei. În context, şeful Executivului a anunţat întâlniri cu patronatele din Confederaţia Concordia şi Consiliul Naţional al IMM-urilor.

„O altă prioritate, după discuţiile din ultimele săptămâni cu reprezentanţii tuturor marilor investitori, atât români, cât şi străini, este să găsim soluţii pentru deficitul forţei de muncă. Este o problemă structurală a economiei şi, de aceea, voi propune mediului privat un Program naţional pentru extinderea accelerată a învăţământului Dual. Acest parteneriat trebuie să ne permită ca, în următorii cinci ani, să avem 50.000 de locuri anual cerute de mediul de afaceri în învăţământul dual, de cinci ori mai mult ca acum. Până să comasăm alegeri, propun să comasăm efortul dintre stat şi mediul privat pentru a găsi soluţii care să ajute concret economia”, a afirmat Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern de joi.

Din partea Guvernului, alături de premierul Marcel Ciolacu, au mai participat la discuții vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Ghigiu, secretarul de stat în ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Cristian Vasilcoiu, reprezentanții Cancelariei Prim-Ministrului Florin Spătaru, consilier de stat, și Mihai Constantin, secretar de stat.

Delegația Confederației Patronale Concordia a fost condusă de președintele organizației, Dan Șucu, și de directorul executiv, Radu Burnete.

Sursa foto: Guvernul României

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu demontează scenariul candidaturii la Primăria Capitalei. „Nici n-am vrut să răspund la această întrebare, care e stupidă”

Marcel Ciolacu despre serviciul militar voluntar: Trebuie să facă acest voluntariat plătit / MApN: Vor primi până la 3.200 lei pe lună

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
”Fratele” multi-milionar al Prodancei s-a sinucis la Dubai! El a avut în trecut inclusiv o...
FOTO. Cât de frumoasă e fiica lui Ion Țiriac! Moștenitoarea imperiului l-a impresionat cu apariția...
VIDEO „Lichidare în masă”: Rușii repetă greșeala de a-și aduna soldații în careu, ucrainenii trimit...
Răpusă de CANCER de pancreas! Durere fără margini
Momentul când agresorul se îndreaptă spre apartamentul prostituatei din Iaşi. Ionuţ a agaţat-o pe Raimonda...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Gabriela Cristea l-a prins în fapt! Tavi Clonda era cu fosta la mall + El...
TOP 10 cele mai bune SUV-uri SH pentru 2024
Tatăl lui Sebi își strigă durerea, după accidentul de la 2 Mai! Declarații în lacrimi,...
Cine este românul care ține post cu apă timp de 40 de zile! Cum a...
Părinţii victimelor lui Vlad Pascu cer schimbarea încadrării faptelor în omor: Nu ne va alina...
Cele 4 zodii pentru care astrele s-au aliniat și vor domina lumea! Nimeni nu le...
Ce ÎNSEAMNĂ când ți se OFILESC plantele în casă?
SE SCHIMBĂ HARTA lângă România?! Anunțul teribil va fi făcut pe 29 FEBRUARIE
Liviu Vârciu, în război cu vecinii. Cum a decis să se răzbune
VIDEO | Daniela Crudu, apariție rară la televizior alături de sora ei. Cum arată acum...
BANCUL ZILEI. Bulă: Mă cheamă şefu’ la el în birou şi-mi zice: Am observat că...
Renunțarea la fumat la orice vârstă reduce apariția cancerului