Marius Chirca, președintele Asociației Kola Kariola, la GÂNDUL LIVE: „Un proiect demarat de A.N.S.V.S.A contrează proiectul demarat de ministrul de Interne, Marcel Vela. Încurajează hingheritul public”

Marius Chirca, președintele Asociației Kola Kariola, la GÂNDUL LIVE: „Un proiect demarat de A.N.S.V.S.A contrează proiectul demarat de ministrul de Interne, Marcel Vela. Încurajează hingheritul public”
Publicat: 17/12/2020, 13:23
Actualizat: 17/12/2020, 18:48

Marius Chirca, președintele Asociației Kola Kariola, a vorbit la GÂNDUL LIVE despre imaginile șocante în care o femeie din Cluj-Napoca și-a călcat în picioare câinele, dar și despre proiectul Poliția Animalelor. demarat de ministrul de Interne. De asemenea, a informat despre  un proiect demarat de A.N.S.V.S.A care încurajează hingheritul în public și obstrucționarea revendicării animalelor, din cauza „intereselor financiare”. Marius Chirca spune că schimbările din politică vor influența major înființarea Poliției Animalelor, existând posibilitatea să rămână la stadiul de proiect.

Marius Chirca spune că, deși s-a confruntat de-a lungul anilor cu cazuri de maltratare a animalelor, imaginile cu animalul schingiuit sunt greu de privit.

„Nu pot privi imaginile până la capăt, deși m-am confruntat destul de des cu astfel de cazuri. Având în vedere că nu au găsit-o pe femeie, mă gândesc că cel care a filmat ar fi putut  să oprească acțiunea.

Orice ar fi făcut acel câine nu justifică comportamentul doamnei. Cazurile de acest gen  sunt frecvente, le vedem tot timpul, cel puțîn noi, ca asociație. Probabil că doamna va fi identificată”.

„Se impune modificarea legii care pedepsește asemenea comportamente”

Chirca spune că este nevoie de modificarea legislației pentru ca persoanele care chinuie animale să fie pedepsite.

„Se impune, de urgență, modificarea legii care pedepsește asemenea comportamente. Am rămas în permanentă legătură cu Cabinetul prim-ministrului care a infiintat Poliția Animalelor. Spre surprinderea multora, după alegerile parlamentare, proiectul merge mai departe și promite, în jurul acestei noi înființate Politii a Animalelor, bunăstarea animalelor”.

„Un proiect demarat de A.N.S.V.S.A contrează proiectul demarat de ministrul de Interne, încurajează hingheritul public și obstrucționează posibilitatea de a-ți revendica câinele”

Marius Chircă afirmă că un proiect demarat de A.N.S.V.S.A este contrar proiectului demarat de Marcel Vela. Proiectul respectiv încurajează hingheritul public și obstrucționează posibilitatea de revendicare a animalului.

„Astăzi, la ora 13.00 se supune la vot un proiect demarat de A.N.S.V.S.A care să contreze proiectul demarat de ministrul de Interne. Proiectul nu face altceva decât să încurajeze hingheritul public pe bani mulți. Obstrucționează posibilitatea de a-ți revendica un câine. Se întâmplă și accidente, unii câini scapă, iar acum hinghierii pot plimba câinii după bunul plac. Eu, spre exemplu, pot revendica un câine dintr-un alt loc, dar ce posibilitate are o femeie în vârstă de 60 de ani, fără mijloc de transport, într-o țară unde nu avem o firmă să transporta animalele. Nu încurajează adopția în niciun fel.

Consider că în momentul de față prin anumite reportaje, A.N.S.V.S.A vrea să contreze înfiintarea Poliției Animalelor. Ar implica mai multă muncă pentru reprezentanții locali A.N.S.V.S.A și vor să contreze acest proiect inititat de Marcel Vela și pe care eu îl aștept de 7 ani.

Cei mai îndreptățiți să pregătească polițiștii din cadrul Poliției Animalelor suntem noi, de la ONG-uri, care avem activitate în stradă și ne confruntăm cu cazuri.

Discuțiile merg mai departe. Cred în Poliția Animalelor. Cât voi putea, voi acționa împreună cu ei. Au înțeles că aceste condițiile de trai trebuie îmbunătățite. Când acționăm cu Poliția Animalelor trebuie să avem unde să le ducem. Să le luăm din stradă și să avem unde să le ducem, nu să moară în 14 zile prin înfometare, canibalism, cum se întâmplă în aceste lagăre”.

„Există interese finaciare, iar Poliția Animalelor deranjează”

„Mă pun în slujba Politiei Animalelor și sunt convins că putem face un departament de care mulți să se sperie și să îmbunătățim aceste cazuri.

Sunt schimbări majore. Această Poliție a Animalelor, în cazul în care ministrul de Interne nu va rămâne,  va rămâne proiect.

Dacă totul se năruie, eu mă retrag. Desfășor activitatea până voi da ultimul animal. Este ultimul șoc pe care am putut să îl duc. Voi întreține animalele pe care le am.

Dacă vor fi schimbări majore, mă voi transforma în victimă și voi fi ținta unor oameni cărora le-am spus că au interese ascunse”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?