Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Mesajul transmis de Netanyahu, la câteva ore după ce, la București, Iohannis i-a cerut demisia lui Dăncilă

Mesajul transmis de Netanyahu, la câteva ore după ce, la București, Iohannis i-a cerut demisia lui Dăncilă
Detalii pe Gândul

Anunțul a fost făcut într-o postare pe Facebook, la câteva ore după ce la București, președintele Klaus Iohannis ceruse demisia Vioricăi Dăncilă, invocând că „memorandumul secret”, privind mutarea ambasadei la Ierusalim a fost „o mare greșeală”. Anterior, Iohannis susținuse că seful Guvernului a mers în Israel fără mandat. 

„Prim-ministrul Benjamin Netanyahu s-a întâlnit în această săptămână cu premierul României, Ministrul de Externe și președintele Camerei Deputaților. Aceste întâlniri reflectă relația specială dintre popoarele noastre de-a lungul anilor. (…) În cadrul acestor întâlniri s-a discutat despre diferite modalități de a întări relația dintre cele două țări și s-a convenit o întâlnire comună a guvernelor la București în lunile următoare. Investitori și reprezentanți ai mediului de afaceri israelian vor participa de asemenea la această întâlnire pentru a aprofunda legăturile comerciale, tehnologice, de investiții, în sectorul cibernetic și al sănătății dintre Israel și România”, se arată în postarea de pe Facebook a prim-ministrului israelian.

Netanyahu a amintit despre importanța deciziei istorice a președintelui SUA de a muta ambasada la Ierusalim. „Prim-ministrul și-a exprimat speranța că în România există un sprijin larg pentru un pas similar și că România își va muta ambasada la Ierusalim cât mai repede posibil, evidențiind astfel prietenia istorică dintre cele două țări”, se mai arată în mesaj. 

Postarea de pe Facebook a premierului Israelian vine la o zi după ce Dăncilă și Dragnea și-au încheiat vizita în Israel. În ziua întâlnirilor, pe site-ul Guvernului israelian au fost publicate scurte comunicate în care Netanyahu saluta începerea demersurilor pentru mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. 

 

Inchide