• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Minerii blocați în subteran la Roșia Montană au ieșit din mină după discuțiile cu Ponta. „Oamenii ăștia au dreptul la viață”

Minerii blocați de șase zile în subteran la Roșia Montană au ieșit din mină după o sicuție cu premierul Victor Ponta. Șeful guvernului le-a promis că parlamentarii din comisia specială pentru Roșia Montană vor veni să vadă situațiia la fața locului. „Trebuie să-i aducem aici, Oamenii ăștia au dreptul la viață”, a spus Ponta.

 

Premierul Victor Ponta a ajuns, duminică seară, la Roșia Montană, pentru a discuta cu minerii care s-au blocat de miercuri în galeria Cătălina – Monulești,  transmite corespondentul Mediafax.

Premierul a coborât și el în mină pentru a discuta cu minerii care protestează de mai multe zile în subteran, însoțit de liderul Sindicatului „Viitorul Mineritului” din Roșia Montană, Cristian Albu. În timp ce premierul se îndrepta spre mină, cele circa două mii de persoane aflate la suprafață scandau „Vrem să muncim, nu să cerșim”.

Premierul a fost echipat cu costumul specific minerilor care lucrează la Roșia Montană, respectiv caschetă albă, costum verde și cizme, apoi a coborât în galeria Cătălina-Monulești, unde se află minerii protestatari.

Întrebat dacă speră să îi convingă pe minerii blocați în subteran să renunțe la protest, Ponta a răspuns: „Sper că da, de aia am venit aici”.

La Roșia Montană au mers și circa două mii de persoane din țară pentru a-și manifesta solidaritatea cu cei 33 de mineri care protestează, de cinci, respectiv trei zile, în subteran.

Președintele Traian Băsescu declara, duminică după-amiază, după ce a participat la Serbările naționale de la Țebea, că ar trebui să meargă la Roșia Montană.

Întrebat ce va face după ce pleacă de la Țebea, Traian Băsescu a răspuns: „Cred că ar trebui să merg la Roșia Montană”.

Un număr de 22 de mineri aflați în galeria Cătălina-Monulești de la Roșia Montană se află în a cincea zi de proteste, ceilalți 11 în a treia zi, ei declarându-se și duminică deciși să nu renunțe până când nu vor discuta cu liderii grupurilor parlamentare sau cu reprezentanți ai Guvernului.

Liderul Sindicatului „Viitorul Mineritului” din Roșia Montană, Cristian Albu, declara, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că a coborât, în aceeași zi, în subteran, pentru a încerca din nou să-i convingă pe minerii aflați în galeria Cătălina-Monulești de la Roșia Montană să renunțe la protest, dar nu a reușit.

Albu a spus că minerii sunt deciși să nu iasă la suprafață până când nu vor discuta cu liderii grupurilor parlamentare sau cu reprezentanți ai Guvernului.

Dan Lungu, [email protected]

Inchide