Ministrul Justiției pregătește MĂSURI REPARATORII pentru abuzurile din Justiție. Toni Greblă: Uneori, O AMNISTIE chiar e necesară, dar se speculează POLITIC momentul

Redactor:
Departamentul Social
Ministrul Justiției pregătește MĂSURI REPARATORII pentru abuzurile din Justiție. Toni Greblă: Uneori, O AMNISTIE chiar e necesară, dar se speculează POLITIC momentul
Ministrul Justiției Tudorel Toader pregătește măsuri reparatorii pentru abuzurile din Justiție care au depășit termenul de anulare. Vezi de ce crede Toni Greblă că o amnistie este necesară pentru a porni la un drum curat

Tudorel Toader anunță măsuri reparatorii pentru condamnații care au depășit termenul depunerii unei contestații în anulare, însă au primit pedepse din partea completelor de 5 judecători ale ÎCCJ nelegal constituite.

„În termen scurt, vom veni cu măsuri reparatorii și pentru cei care au pierdut sau au depășit termenul de contestație în anulare.(…) Că a pierdut termenul de contestație sau nu, s-a aflat în aceeași ipoteză. Au fost condamnați de complete nelegal constituite,” a declarat ministrul Justiției, la Antena3.

Secretarul general al Guvernului Toni Greblă crede că măsurile reparatorii ar trebui propuse chiar de reprezentanții Justiției, care să încerce să-și îndrepte erorile.

„Justiția refuză la nivelul conducerii să recunoască că au existat abuzuri, că au fost făcute excese și să propună măsurile juridice necesare îndreptării erorilor comise. Și din această cauză, situația devine și mai tensionată între cei care solicită respectarea drepturilor și libertăților omului, cei care solicită continuarea luptei împotriva corupției. Combaterii corupției, i-aș zice eu, dar cu respectarea prevederilor legale. Tot acest amestec de activități și influențe între Servicii, parchete, instanțe de judecată va fi resimțit, din păcate, în activitatea de justiție, pe foarte mulți ani de acum în colo. Ar fi rolul justiției însăși să vină cu propuneri de îndreptare a lucrurilor acolo unde aceeași justiție sau parchetele, sub influența unora sau altora, au comis abuzuri împotriva oamenilor,” a declarat Toni Greblă la România TV.

Fără să dea sfaturi guvernului, acesta e de părere că un moment T0 ar fi necesar în România.

„Din punct de vedere tehnic, mai ales în situația actuală, având în vedere abuzurile care s-au comis și necesitatea de a exista totuși un T0. Scuze, măsuri reparatorii și plecăm la un drum curat și având încredere în justiție. Pentru că dacă populația nu are încredere în justiție, lucrurile nu stau bine într-o țară. De asemenea, s-ar liniști situația și în interiorul acestor instituții, mă refer la Parchetele și la instanțele de judecată, unde lucrurile sunt tensionate, ca urmare, tot la fel a multor abuzuri, șantaj sau tentative de șantaj comise împotriva unora sau altora sau a impresiei pe care o au că s-ar fi putut exercita. Acest T0 ar putea să liniștească lucrurile,” crede Greblă.

„Aceasta este o decizie politică care va fi luată la nivel de coaliție. Eu pot să vă spun, din punct de vedere tehnic, că uneori, la intervale diverse de timp, o grațiere, o aministie chiar este necesară. Acum sigur că se speculează politic care este momentul, care să fie întinderea celor două acte de clemență. Nu poți să îi exceptezi acolo pe unii oameni, dar cu atât mai mult trebuie găsite măsuri reparatorii, cu cât justiția însăși a demonstrat numeroase abuzuri comise în perioada recentă sau relativ recentă, care trebuie îndreptate într-un anume fel.”

 

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
ADEVĂRUL despre familia lui Culiță Sterp. Nu au fost dintotdeauna bogați. Ce s-a întâmplat când...
Soția lui Michael Schumacher a scos la vânzare vila de lux din Elveția! Motivul deciziei...
Cum vor arăta noile tramvaie ale Bucureștiului. Sunt produse în România, 100 vor fi cumpărate...
OMS trage un semnal de alarmă privind "super-bacteriile". Bacteriile rezistente la antibiotic ar putea ucide...
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Expert în vaccinuri: Vaccinarea în masă ar putea fi „un pas mic împotriva virusului și...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Surpriză mare la Kaufland, se vinde din nou produsul de care românii au fost îndrăgostiți....
BOMBĂ! Cătălin Moroșanu, despre cine va câștiga Survivor România. Anunțul surpriză ai Faimosului
Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”, dezvăluit. Puțini se așteptau la asta
ULTIMA ORĂ! O moarte fulgerătoare. Din păcate, medicii nu au mai avut ce face. Ştirea...
10 fructe și legume pe care nu merită să le cumpărăm BIO. Recomandarea Mihaelei Bilic
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Anunţul Apple la care nu se aştepta nimeni. Pun la cale un nou produs, realizat...
×