Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, la un an de la primul caz de COVID-19 în România: „Restricții, teamă și incertitudine, dar și solidaritate”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, la un an de la primul caz de COVID-19 în România: „Restricții, teamă și incertitudine, dar și solidaritate”
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu (FOTO: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)
Publicat: 27/02/2021, 09:47
Actualizat: 27/02/2021, 09:55

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a transmis – vineri – un mesaj, pe pagina sa de Facebook, la un an de la primul caz de COVID-19 în România, prin care trage câteva concluzii referitoare la pandemia care a afectat întreaga planetă. „Am trecut împreună printr-un an de restricții, teamă și incertitudine. Dar și un an de solidaritate”, spune, printre altele, Vlad Voiculescu.

Astăzi (vineri, 26 februarie-n.r.) se împlinește un an de la primul caz de COVID-19 din România. Nu știam atunci ce va urma să se întâmple și nici cum pandemia ne va schimba viața. O provocare uriașă care ne-a afectat pe noi toți. Om cu om. Am trecut împreună printr-un an de restricții, teamă și incertitudine. Dar și un an de solidaritate. Am învățat să ne protejăm unii pe alții, să avem grijă de cei mai vulnerabili dintre noi și să îi apreciem mai mult pe cei din linia întâi care au luptat neîncetat pentru a salva vieți. Sprijinul impresionant pe care comunitățile l-au oferit spitalelor atunci când nu existau suficiente materiale de protecție a oferit o gură de aer salvatorilor și ne-a arătat încă odată că dacă suntem uniți, trecem mai ușor peste obstacole”, a scris ministrul Sănătății.

El nu i-a uitat nici pe cei din linia întâi, angajații din sistemul medical, care au luptat și încă o fac cu noul coronavirus, amintind de curajul de care aceștia au dat dovadă.

Mesajul meu este unul de recunoștință pentru întregul personal din sistemul medical. Oamenii care și-au riscat propria sănătate ca să aibă grijă de cei mai vulnerabili dintre noi. Sute de medici s-au oferit voluntar să îngrijească pacienții cu COVID-19, chiar înainte de a fi întrebați. Având în față o provocare enormă, au răspuns cu curaj, hotărâre și profesionalism exemplar. Ei merită cu adevărat aprecierea și sprijinul nostru! Mulțumesc, în același timp, fiecărui cetățean, ONG sau companie care a ales calea implicării. Fiecărui om care a ales să-și rupă o bucată din timp pentru a-i ajuta pe ceilalți. Vecini, bunici, părinți, prieteni sau străini. Oameni care au ales să facă puțin mai mult, care au ales să facă bine”, a prrecizat scris Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății îi îndeamnă pe românii să fie precauți în continuare, în fiecare zi, chiar dacă unii dintre ei s-au vaccinat, până când vor reveni la viața de dinainte de pandemie.

Vom reuși acest lucru prin vaccinare. Vaccinarea este șansa noastră pentru oprirea pandemiei și întoarcerea la normalitate, iar pentru asta e nevoie de fiecare dintre noi”, a încheiat ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu, despre elevii care ar vrea să ducă mărțișoare la școală: „Poate dacă poartă mănuși” / De ce a citat ministrul Sănătății din Biblie

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a răspuns la întrebarea dacă elevii pot duce mărțișoare și flori profesorilor, de 1 martie, cu un citat din Biblie.

O să răspund cu un citat din Biblie: toate îmi sunt permise, nu toate îmi sunt de folos. Poate dacă poartă mănuși, cred că pot să facă gestul ăsta. În principiu sfătuiesc pe toată lumea să se vaccineze, să poarte mască, să fie precaută. Sunt cele trei lucruri importante în perioada următoare. Altfel, sunt alegeri pe care le face fiecare, dar cred că anumite riscuri pot fi asumate doar dacă ne luăm măsuri de precauție”, a spus el, întrebat de jurnaliștii de la Parlament în legătură cu acest subiect.

Un an de la primul caz de COVID-19 în România | Dan Barna: „Să arătăm că am învăţat lecţia”

Vineri, 26 februarie, s-a împlinit un an de la primul caz de COVID-19 confirmat în România. Cu această ocazie, vicepremierul Dan Barna a spus că deja putem începe să ne gândim la cum va arăta lumea post-pandemie şi ce avem de făcut pentru ca în viitor să avem resurse mai multe şi mai bine administrate pentru a limita efectele unor alte crize.

Barna a mai afirmat că prioritatea numărul unu în România este creşterea economică şi trebuie să ne gândim cum va arăta lumea post-pandemie.

Fără un avans serios al economiei nu putem spera la mai multă prosperitate, mai multe locuri de muncă şi mai multe oportunităţi pentru valorificarea potenţialului creativ al românilor. De aceea, bugetul care se discută acum în Parlament este unul al investiţiilor şi dezvoltării”, scrie Dan Barna, pe Facebook.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier