Mitingul PSD de la Iași. Dăncilă: Nu e adevărat că nu am fost invitată/ Dragnea: Suntem cel mai mare partid din România și de aceea umblă pe aici unii derbedei. Iohannis vrea conflicte de stradă – FOTO, VIDEO

Mitingul PSD de la Iași. Dăncilă: Nu e adevărat că nu am fost invitată/ Dragnea: Suntem cel mai mare partid din România și de aceea umblă pe aici unii derbedei. Iohannis vrea conflicte de stradă - FOTO, VIDEO
Publicat: 09/05/2019, 19:32

UPDATE 18:04 Șeful PSD: Sistemul a declanșat împotriva noastră o sinistră operațiune de exterminare politică

Dragnea a declarat că „sistemul” a declanșat împotriva aleșilor social-democrați „o sinistră operațiune de exterminare politică”. „Câtă vreme avem succes în guvernare ei nu au șanse să ne bată democratic și se folosesc de procurori și dosare”, a mai spus el.

„Știu că nu v-a fost ușor de când suntem la guvernare. Știu ce pățiți fiecare dintre voi, primari, consilierii locali, parlamentari. Sistemul a declanșat împotriva noastră, a tuturor, o sinistră operațiune de exterminare politică. PSD le-a stat în gât imediat după victoriile devastatoare din 2016. Au încercat să ne rupă, să ne dezbine, să ne intimideze, să ne facă dosare. În cazul meu aproape că au reușit. Nu am de gând să renunț. Voi merge până la capăt. De ce continuă să o facă? Fiindcă noi suntem un prea mare partid pentru planurile care le au cu această țară. Câtă vreme suntem mari îi încurcăm. De aia vor să ne fragmenteze și să ne facă mici. Noi aducem bani, creștere în economie. Câtă vreme noi avem succes în guvernare ei nu au șanse să ne bată democratic, de asta se folosesc de procurori, de dosare, de dezinformări. Provoacă ură, dezbinare, violență”, le-a spus Liviu Dragnea participanților la mitingul PSD de la Iași.

El a mai spus că PSD va trimite în Parlamentul European „oameni care știu să se lupte pentru țara lor”.

„Să nu uităm că pe 26 mai sunt alegeri europarlamentare. Noi vom trimite în PE români patrioți care știu să lupte pentru țara lor. România a fost prea multă vreme nedreptățită la Bruxelles, prea mulți aomeni de dreapta trimiși acolo. Rețelele securiste ale lui Macovei au fost adoptate de PNL, Iohannis și nu am nicio îndoială că vor fi adoptate și de USR și Cioloș. Numai că de data aceasta jocul de defăimare la Bruxelles trebuie să ia sfârșit. Colegii noștri din PSD care vor merge acolo sunt oameni tineri, cu curaj, care își vor apăra țara. Atacurile PNL, ale securiștilor se vor izbi de ziduri tari. Poate vor fi nevoiți să își înjure țara stând acasă”, a adăugat liderul PSD.

UPDATE 18:02 Dragnea: PSD dezvoltă țara și Iohannis o blochează, vrea conflicte de stradă

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la Iași, că oferta electorală din România este de fapt un PSD care dezvoltă țara și un președinte care vrea conflicte de stradă și blocaj.

„PSD care dezvoltă țara și Iohannis care o blochează. PSD care eliberează țara din ghearele politicului și serviciilor secrete și Iohannis care vrea s-o țină captivă. Iohannis care vrea conflicte de stradă. PSD care a oferit siguranță și Iohannis care a oferit instabilitate. Un PSD care oferă și un Iohannis și cu ai lui care se pregătesc să ia totul înapoi. Asta rămâne după acest război”, a declarat Liviu Dragnea, la Iași.

„Vreau să fiți mândri de intențiile și rezultatele noastre, căci toate au fost făcute cu bună credință. Orice spune mașina lor de vot am demonstrat că știm și că putem. Noi putem demonstra cu cifre, cu fapte și cu realizări. Așa cum am reușit în țară, așa vom reuși și la Bruxelles. De aceea vă chem la vot să apărăm creșterile, să apărăm locurile de muncă, dezvoltarea țării și locul nostru în Europa”, a mai spus Dragnea.

UPDATE 17:51 Dragnea, după ce s-au auzit huiduieli la mitingul de la Iași: Suntem cel mai mare partid din România și de aceea umblă pe aici unii derbei

UPDATE 17:42 Dragnea: Acest popor a fost îndemnat spre ură și dezbinare

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la Iași că românii nu sunt de două feluri- răi și buni- contrar a aceea ce au vrut regimurile Băsescu și Iohannis să creeze în țară. Liderul PSD a mai acuzat că regimurile anterioare au îndemnat la dezbinare.

„E nevoie de patriotism. România are nevoie mai mult ca oricând de ce a pierdut în timpul regimurilor Băsescu și Iohannis. Avem nevoie de patripoți și de o patrie pentru că țara noastră a uitat să mai fie o patrie. Acest popor a fost îndemnat spre ură și dezbinare. I-au făcut pe români să creadă că sun de două feluri. Am să o spun aici. Românii nu sunt de feluri, unii buni, alții răi, așa cum susține Iohannis. Nimeni nu are dreptul să îi împartă în tabere”, a declarat Liviu Dragnea, la Iași.

„Nimeni nu are dreptul să îi împartă, să îi învrăjbească. Ei nu înțeleg că românii sunt toți egali, toți români, românii sunt suverani. Aveți cu toții dreptul la un viitor comun – moldoveni, oltenii, dobrogenii, maramureșeni, etc. Asta e prima lecție de patriotism pe care vreau să i-o dăm lui Iohannis. Să îi spunem că națiunea înseamnă solidaritate și nu ură. Să îi spunem că patriotismul înseamnă conștiință și nu case dobândite fraudulos. Să îi spunem că România înseamnă acasă și interese străine”, a mai spus Dragnea.

UPDATE 17:00 Dăncilă: Nu e adevărat că nu am fost invitată

Premierul Viorica Dăncilă spune despre mitingul PSD de la Iași că nu este adevărat că nu a fost invitată. „Am decis să ne împărțim”, afirmă premierul.

Întrebată la Cluj dacă este adevărat că nu a fost invitată la mitingul de la Iași, Dăncilă a răspuns: „Nu este adevărat că nu am fost invitată, dar am decis să ne împărțim”.

Premierul a adăugat că nu este prezentă la Iași pentru că „am zis să mergem în mai multe zone ale țării și eu consider că este important să merg la Cluj, la Alba Iulia, să văd ce s-a realizat pe fonduri europene, pe fonduri guvernamentale, să văd obiectivele pe care le-am realizat pentru că oamenii sunt sătui de promisiuni”.

Știrea inițială:

Până la 10.000 de persoane s-au strâns deja în Piața Unirii din Iași, unde urmează să înceapă mitingul PSD.

În același timp, în mai multe zone ale orașului s-au adunat peste 1.000 de protestatari, care îi huiduie și fluieră pe simpatizanții care trec de cordoane și se îndreaptă către miting.

Protestatarii au adus și pancarte cu mesaje precum „PSD, ciuma roșie”, „Slugilor” sau „Afară din Iași”.

Unul dintre protestatari a declarat că dacă PSD voia „să-și măsoare forța” la Iași, trebuia să conteze doar pe simpatizanții din județ, nu să „aducă mii de oameni din alte județe”.

Mitingul organizat de PSD la Iași are loc în aceeași și cu Summit-ul liderilor UE de la Sibiu. Liderul PSD, Liviu Dragnea, întrebat anterior cum vede faptul că au fost anunțate contramanifestații la acest miting, a răspuns „foarte bine”.

„Înseamnă că s-ar putea să apară contramanifestații și sâmbătă. Dacă așa vor să se joace în campanie, atunci așa o să jucăm în această campanie. Adică să nu creadă Iohannis și slugile lui că doar ei au dreptul să urle sau să țipe. Putem să lăsăm și noi oamenii noștri nervoși să facă o contramanifestație. Nu mă aștept să înțeleagă mesajul acesta nici el, nici măscăricii pe care îi are”, spunea Dragnea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe...
Cât costă o manichiură și un tuns simplu înainte de Paște! Prețurile au explodat, în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
EXCLUSIV! Matteo, dezvăluiri inedite din postura de tată: "Fericirea este pe măsură". La ce provocări...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Sonda Voyager 1 comunică în sfârșit cu Pământul după luni bune de mesaje fără sens