Nici o deosebire între ȚOPUL din Teleorman și DOAMNA din Voluntari. Băsescu: Unul nenorocește ȚARA, alta CAPITALA

Nici o deosebire între ȚOPUL din Teleorman și DOAMNA din Voluntari. Băsescu: Unul nenorocește ȚARA, alta CAPITALA
Publicat: 19/10/2018, 15:00
Actualizat: 25/03/2019, 20:59

Doamna” din Voluntari s-a supărat pentru că cei 4 consilieri generali ai PMP n-au vrut să-i voteze proiectele prin care se sifonau bani către clientela politică. După mintea ei, PMP nu este în opoziție. De fapt, voia „Doamna” din Voluntari să dea câte 500 lei lunar (6.000 lei anual) fiecărui taximetrist din Ilfov care operează fără autorizație în București,” acuză Traian Băsescu, într-o postare pe Facebook.

Fostul președinte afirmă că, între Gabriela Firea și Liviu Dragnea, nu este nicio diferență, amândoi fiind avizi de putere.

„Între „Țopul” din Teleorman și „Doamna” din Voluntari nu este nici o deosebire. Unul nenorocește o țară, iar alta nenorocește o capitală, amândoi sunt incompetenți, amândoi sunt avizi de putere și mai ales, amândoi mint pentru a-și acoperi matrapazlâcurile și pentru a-i înșela pe români. Supărarea dintre ei pleacă de la suspiciunea că unul ar avea mai mult succes decât celălalt în înșelăciune.

„Țopul” din Teleorman cumpără voturi cu bani publici împrumutați pentru creșteri de pensii, pensii speciale și salarii, distrugând pur și simplu echilibrele macroeconomice. „Doamna” din Voluntari alocă pentru publicitate la televiziuni peste 4,1 milioane Euro plătiți de ARCUB, CREART și AMPT din bani publici, așa că televiziunile fac transmisiuni în direct oricând „Doamna” din Voluntari dorește să-și propage minciunile sau să atace pe cineva. Rămâne de văzut dacă în mandatul său va face măcar un pasaj subteran în oraș,” a completat Băsescu.

Fostul președinte al României își încheie postarea precizând că „1.Țoapa pardon, „Doamna” din Voluntari este un personaj imaginar. 2.„Țopul” de Teleorman este Liviu Dragnea”.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea acuzase joi existența unor „jocuri de culise” instrumentate de Liviu Dragnea și Traian Băsescu, pentru a bloca proiectele Primăriei Municipiului București.

Ea pretinde că ar fi aflat că președintele PSD îi cheamă la ordine pe consilierii municipali ai partidului și trasează strategii prin care proiectele să pice la vot.

„I-am transmis aseară domnului Dragnea faptul că am luat la cunoștință că au fost chemați câțiva consilieri generali PSD la domnia sa, în ideea că pe viitor să nu mai voteze în grupul PSD-ALDE, astfel încât primarul general să rămână fără majoritate.(…) Am fost informată de câțiva consilieri generali că au fost chemați la domnul Dragnea și s-a discutat despre situația din Consiliul General și despre posibilitatea ca unii dintre ei – poate au nemulțumiri sau poate doresc funcții – să nu mai voteze.(…) Eu i-am dat mesaj că am aflat că s-au întâlnit consilieri generali cu domnia sa. Dumnealui a răspuns că nu s-a întâlnit cu acei consilieri generali. Să dea Dumnezeu să nu fie așa!” a afirmat Gabriela Firea la Antena 3.

Totuși, a avut dreptate. Influențat sau nu de manevrele oculte acuzate de Firea, Consiliul General al Municipiului București a respins, joi, rectificarea bugetară a PMB și proiectul ce prevedea acordarea unui voucher de 500 de lei pe lună navetiștilor din Ilfov care aduc spre București mai mulți vecini.

Foto: Hepta