Nicolae Robu îl acuză pe Dominic Fritz că „a candidat cu falsuri” la alegerile locale: „Se va minuna şi DNA-ul”

Nicolae Robu îl acuză pe Dominic Fritz că „a candidat cu falsuri” la alegerile locale: „Se va minuna şi DNA-ul”
Actualul primar al Timișoarei, Dominic Fritz (s), și Nicolae Robu, fostul edil al orașului de pe Bega
Publicat: 12/02/2021, 20:27
Actualizat: 12/02/2021, 20:37

Fostul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, care a fost învins categoric în alegerile locale din septembrie 2020, a lansat miercuri, pe contul său de Facebook, mai multe atacuri dure la adresa actualului edil, Dominic Fritz. Acuzațiile au continuat și vineri, tot pe rețeaua de socializare.

În campania electorală pentru alegerile locale, Nicolae Robu, primar în funcţie şi candidat pentru al treilea mandat, a refuzat orice dezbatere cu principalul său contracandidat, Dominic Fritz, amintește Adevărul.

Mai mult decât atât, Robu a spus că nici nu vrea să îi pronunţe numele contracandidatului său, lansând la adresa acestuia atacuri fără a-l nominaliza.

Instalat în funcţie, Dominic Fritz a început să facă dezvăluiri din primărie, reclamând în special datoriile lăsate în urmă de fostul primar. Nicolae Robu nu a rămas dator şi s-a apărat contraatacându-l pe Fritz.

Eu am făcut predarea de mandat cu eleganţă, urându-i noului primar, pentru binele oraşului, să fie un primar mai bun ca mine! Dar…N-ai cu cine! Ce constat, cu gust amar, la o lună şi jumătate după acel moment este că noul Primar şi noul Viceprimar, în tot acest răstimp, fac dovadă de o incapacitate crasă de a face faţă unor funcţii atât de grele şi încearcă, dând dovadă de vicii mari de caracter, să şi-o acopere împroşcând permanent cu noroi în munca mea şi a sutelor de angajaţi ai Primăriei, aruncând în spaţiul public minciuni neruşinate”, a fost unul dintre primele atacuri ale lui Robu.

Cel mai dur atac al lui Robu la adresa lui Dominic Fritz a venit, însă, după ce ziarul Renaşterea Bănăţeană a dezvăluit că noul director general al Colterm, ajuns pe funcţie cu susţinerea lui Dominic Fritz, a fost în trecut condamnat pentru fraudarea unei firme cu acţionariat german şi a scăpat după ce a fost aprobată o lege a graţierii.

A candidat cu falsuri în dosarul de candidatură, declarând că are domiciliul în Timişoara – condiţie obligatorie pentru a putea candida!-, deşi nu l-a avut şi nu-l are nici acum (şi fiţi curioşi şi citiţi ce scrie în Codul administrativ, la art. 160, alin 1, litera c şi vă veţi minuna în ce situaţie este Timişoara; şi, desigur, într-o bună zi se va minuna şi DNA-ul! Căci -nu-i aşa?-: NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE! Poate doar pe termen scurt, adaug eu!”, a scris Robu, care este el însuşi „client” al DNA, fiind trimis în judecată într-un dosar în care este acuzat că a semnat pentru vânzarea ilegală a două locuinţe, pe Legea 112.

Problema canditaturii lui Fritz a fost tranşată în instanţă după ce sentinţa Judecătoriei Timişoara prin care mandatul de primar al lui Fritz a fost validat a fost contestată.

Astfel, dosarul a ajuns la Tribunalul Timiş, unde a fost adusă în discuţie tocmai problema domiciliului lui Dominic Fritz, care nu are cetăţenie română.

Candidatura lui Fritz, analizată de judecători

Tribunalul a observat că, în speţă, a fost acceptată candidatura cetăţeanului Fritz Dominic Samuel de către Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Timişoara, cu luarea în considerare a dovezilor privind reşedinţa acestuia. În aceeaşi sentinţă se mai arată că validarea candidaturii lui Fritz de către Biroul Electoral Municipal putea fi contestată în instanţă, lucru care nu s-a întâmplat. „Tribunalul a observat că, potrivit certificatului de înregistrare nr……, valabil pe perioada….., cetăţeanul german, membru al Uniunii Europene are reşedinţa în Timişoara, fiind consemnată şi adresa acestuia, documentul în cauză fiind depus şi la dosarul de candidatură. În consecinţă, criteriul privind reşedinţa sau domiciliul cetăţeanului Uniunii a fost considerat îndeplinit, iar această situaţie nu s-a schimbat”, se arată în sentinţa Tribunalului Timiş, menţinută de Curtea de Apel Timişoara.

Aceeaşi sentinţă mai arată că Dominic Fritz „nu şi-a modificat situaţia locativă”.

Dacă s-ar lua în considerare obligaţia instanţei, ca, în cadrul validării să reanalizeze de plano, toate condiţiile de eligibilitate, s-ar ajunge la situaţia absurdă în care hotărârea de acceptare a candidaturii, care este supusă controlului judecătoresc, să nu mai aibă nicio valoare, oferindu-se o cale de atac „de rezervă” persoanelor care au omis sau au neglijat la acel moment contestarea actului unei autorităţi electorale”, se mai arată în sentinţa prin care mandatul lui Dominic Fritz a fost validat.

Nicolae Robu, noi atacuri la Dominic Fritz

Vineri, Nicolae Robu a revenit cu o nouă postare la adresa lui Dominic Fritz, prin care amintește de acuzațiile aduse.

La bătaia de joc pe care dl Fritz o face la adresa Timișoarei, sunt obligat să reacționez! După trei luni de calomnii la adresa actului meu administrativ, de minciuni aruncate fum în ochii timișorenilor, mă văd obligat să reacționez fără menajamente! Pt că eu am dăruit viață din viața mea acestui oraș și pt că ce-am lăsat eu în urmă-mi a schimbat radical orașul în bine! Dar dl Fritz a trăit în Timișoara abia din vara lui 2019 și nici n-are habar de toate aceste schimbări! Ați căutat-o cu lumânarea, d-le Fritz, eu preș sau sac de box nu stau în fața nimănui, dacă n-ați știut, veți lua la cunoștință de-acum!”, scrie, printre altele, fostul primar al orașului Timișoara.

Nicolae Robu, „zdrobit” de Dominic Fritz la alegerile locale

La alegerile din 27 septembrie, Dominic Fritz l-a „zdrobit” pe Nicolae Robu, câştigând categoric Primăria Timişoara. Robu şi-a recunoscut înfrângerea încă din seara alegerilor şi, spre deosebire de alţi primari a asigurat o predare civilizată a mandatului. De exemplu, Gabriela Firea nu s-a întâlnit cu Nicușor Dan, pentru predarea funcției de Primar al Capitalei.

Eu sunt foarte împăcat cu modul în care mi-am exercitat prerogativele, așa cum sunt foarte împăcat cu ce am lăsat în urma mea. Unde mergi în oraș vezi realizări care țin de exercitarea de către mine a acestor funcții importante, de rector, respectiv primar, drept urmare nu-i nicio problemă. Am înțeles foarte clar că abordarea aceasta de transformare în forță, de modernizare în forță a orașului nu este pe placul timișorenilor, dacă doar 30 la sută m-au votat. Data trecută am obținut 53%, înseamnă că cetățenii își doresc altceva, este dreptul domniilor lor să-și dorească altceva, eu îmi văd de viața mea cu seninătate”, a declarat Nicolae Robu, atunci.

După ce a pierdut alegerile locale, Nicolae Robu a demisionat de la șefia PNL Timiș

Președintele filialei județene Timiș a Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Robu, a demisionat din funcție anul trecut, pe 28 septembrie, după ce a pierdut cursa pentru funcția de primar al Municipiului Timișoara.

Surse din cadrul organizației județene a partidului au declarat pentru Agerpres că Robu i-ar fi comunicat decizia liderului PNL, premierul Ludovic Orban.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?