O gravă lipsă de PATRIOTISM! Cataramă o critică pe Dăncilă, după ce premierul a spus că vom trece la EURO până în 2024

Redactor:
Ana Petrescu
O gravă lipsă de PATRIOTISM! Cataramă o critică pe Dăncilă, după ce premierul a spus că vom trece la EURO până în 2024
Viorel Cataramă
Președintele Dreptei Liberale Viorel Cataramă a acuzat că PSD-ALDE promovează, de când a venit la guvernare, o politică anti-națională de distrugere a sectorului privat, iar declarația premierului Viorica Dăncilă privind adoptarea monedei euro până în 2024 denotă o gravă lipsă de patriotism.

„De când au venit la guvernare, socialiștii grupați în PSD și ALDE promovează o politică anti-națională de distrugere a sectorului privat, de descurajare a exporturilor și încurajare a importurilor! Declarația prim-ministrului Viorica Dăncilă privind adoptarea monedei EURO în 2024 denotă în primul rând o gravă lipsă de patriotism. Acest lucru nu este posibil, dar nu este nici oportun! În condițiile existenței unui decalaj semnificativ între importuri și exporturi, Dreapta Liberală a cerut în mai multe rânduri BNR să nu mai intervină pe piață pentru menținerea unui curs de schimb artificial, care să prăbușească exporturile și să facă România tot mai dependentă de importuri și împrumuturi externe”, a afirmat, joi, Viorel Catamară.

Acesta a adăugat că partidul său susține necondiționat sectorul privat și exporturile, chestiuni care fac parte din strategia de securitate națională.

 

„Cu riscul de a supără pe unii, Dreapta Liberală consideră că susținerea necondiționată a sectorului privat și în primul rând a exporturilor (inclusiv printr-un leu mai slab) este o componentă a strategiei de securitate națională. O guvernare incompetentă și iresponsabilă, bazată exclusiv pe măsuri populiste decuplate de realitățile economice și sociale din țara, care-și decimează constant capitalul autohton și producția națională reprezintă tot mai mult un atentat la siguranța și securitatea țării, iar singura modalitate de evitare a unei catastrofe o reprezintă acceptarea capitalismului ca sursă de progres și bunăstare clădită pe o temelie solidă și sănătoasă”, a conchis președintele Dreptei Liberale.

 

Reacția lui Cataramă vine după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că Guvernul își asumă adoptarea monedei euro de către România până în 2024. Executivul va transmite Comisiei Europene, în perioada următoare, documentele privind planul național de adoptare a monedei și raportul de fundamentare al acestuia.

Șeful Executivului a adăugat că România va intra în mecanismul european al ratelor de schimb, fiind prima etapă în aderarea la zona euro.

Inchide