Oferta voalată pe care PNL i-o face lui Cioloș, după ce fostul premier a anunțat că își înregistrează noul partid

Oferta voalată pe care PNL i-o face lui Cioloș, după ce fostul premier a anunțat că își înregistrează noul partid
Publicat: 24/03/2018, 13:03

„Apreciez intenția domnului Dacian Cioloș de a-și asuma un rol politic în România. De fapt, cred că în contextul actual este nevoie pe scena politică de toți românii al căror cuvânt are greutate pentru că societatea dorește o alternativă din ce în ce mai puternică la PSD. Orice plus pentru opoziție va fi binevenit. Vorba romanească: unde-s mulți, puterea crește. Fiecare personalitate reprezentativă care intră în viața politică, care luptă împotriva abuzurilor puterii, aduce ceva în plus, nu în minus”, a scris pe Facebook Gorghiu.

Aceasta a ținut, însă, să evidențieze clar că PNL va rămâne partidul-lider al dreptei, menționând că acesta nu va refuza colaborarea cu orice forță a opoziției care este împotriva PSD, dar și că dorința trebuie să vină din partea tuturor.

„Sunt sigură că Dacian Cioloș este primul care să recunoască valoarea sprijinului primit de la PNL și parteneriatul existent în tot anul său de guvernare, care nu a slăbit niciodată chiar dacă pentru PNL au fost și anumite costuri electorale. Acest prim pas pe care îl face pentru a intra în politică este în direcția bună. Nu mai este mult timp până când pentru opoziția de dreapta va veni vremea coagulării, a strângerii sale în jurul unui proiect politic care va fi convingător pentru cetățeni numai dacă se va baza pe ideea de unitate. Alegerile europarlamentare și prezidențiale de anul viitor nu ar trebui să ne găsească dezbinați. O dreaptă unită, cu un program de guvernare asumat de toți liderii săi politici, va fi cea mai bună opțiune pentru românii care vor veni anul viitor la vot”, și-a încheiat mesajul fostul președinte liberal.

Miercuri,Fostul premier Dacian Cioloș a anunțat că în maxim două săptămâni se va depune dosarul de înscriere a unui partid politic, care va participa la alegerile europarlamentare. Platforma România 100, pe care o conduce, rămâne o mișcare civică.

Dacian Cioloș a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, la o dezbatere publică organizată cu ocazia lansării filialei locale a Platformei România 100, că platforma va avea rolul de a prelua energia existentă și să o structureze într-un proiect politic care trebuie să fie serios și credibil.

„Am început cu Platforma România 100 ca o mișcare civică, vom continua cu o mișcare politică. În următoarele zile, o săptămână, maximum două vom depune dosarul de înscriere a unui viitor partid care își propune să ducă energia asta și în mediul politic. Lucrurile vor rămâne mai departe legate, platforma va rămâne mișcare civică și va avea rolul de a prelua energia din platformă și să o structureze într-un proiect politic care trebuie să fie serios și credibil”, a spus Cioloș.

Acesta a subliniat că își dorește un proiect în care reprezentanții Platformei România 100 să acționeze împreună astfel încât să nu le mai fie rușine că fac politică.

„La fel, îmi doresc ca a face politică să nu devină o profesie de bază, ci un intermezzo în viața noastră profesională în care ne asumăm niște lucruri pentru comunitate, după care mergem și continuăm să rămânem conectați la firul ierbii, la baza societății. Asta e viziunea noastră, nu am venit să facem promisiuni, singura promisiune pe care putem să o facem este că vom rămâne împreună cu dumneavoastră”, a spus Dacian Cioloș.

Acesta a precizat că se lucrează de un an la un program al viitorului partid în cadrul comunităților tematice din Platforma România 100: „Eu unul singur sau doar cu câțiva nu mă duc la drum dacă nu suntem mai mulți cei care ne asumăm aceste lucruri. Nici eu nu sunt mulțumit de anumite lucruri, îmi pun la bătaie pielea, resursele și energia și facem primul pas, după care trebuie dezvoltat de undeva. (…) Avem timp până la următoarele alegeri, pentru că altfel nu ne-am fi implicat în proiectul politic. Vom participa la alegeri cu un partid politic. După depunerea actelor de înregistrare a partidului politic, va dura câteva luni până la finalizarea procesului de înscriere la Tribunal, apoi vor începe înscrierile în partid. La primele alegeri, cele europarlamentare, intrăm în jocul politic. Aceasta este forma, trebuie să dăm fondul care înseamnă o schimbare de atitudine, dacă nu se produce declicul putem face zece partide”, a mai subliniat fostul premier.

Dacian Cioloș a participat, miercuri, la Cluj-Napoca, alături de Dragoș Pâslaru și Mirabela Amarandei, la o dezbatere publică cu tema „Educație – Dezvoltare – Tradiții multiculturale – Civilitate” organizată de filiala locală a Platformei România 100.

Comunitatea locală Cluj-Napoca a Platformei România 100 a fost înființată în februarie 2018, de către un grup de 19 membri fondatori.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Ce pastile a ingerat Adrian Mititelu Jr.! A fost în comă 10 ore, iar medicii...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Bărbații între 18 și 60 ani, luați în Armată. Legea care sperie o țară întreagă
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Cum a cerut-o Aurelian Temișan pe Monica Davidescu în căsătorie: "Unul dintre ei mi-a dat...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Meteorologii au anunțat până când mai ține vremea rece