Oferta voalată pe care PNL i-o face lui Cioloș, după ce fostul premier a anunțat că își înregistrează noul partid

Redactor:
Cristina Andrei
Oferta voalată pe care PNL i-o face lui Cioloș, după ce fostul premier a anunțat că își înregistrează noul partid
Detalii pe Gândul.

„Apreciez intenția domnului Dacian Cioloș de a-și asuma un rol politic în România. De fapt, cred că în contextul actual este nevoie pe scena politică de toți românii al căror cuvânt are greutate pentru că societatea dorește o alternativă din ce în ce mai puternică la PSD. Orice plus pentru opoziție va fi binevenit. Vorba romanească: unde-s mulți, puterea crește. Fiecare personalitate reprezentativă care intră în viața politică, care luptă împotriva abuzurilor puterii, aduce ceva în plus, nu în minus”, a scris pe Facebook Gorghiu. 

Aceasta a ținut, însă, să evidențieze clar că PNL va rămâne partidul-lider al dreptei, menționând că acesta nu va refuza colaborarea cu orice forță a opoziției care este împotriva PSD, dar și că dorința trebuie să vină din partea tuturor. 

„Sunt sigură că Dacian Cioloș este primul care să recunoască valoarea sprijinului primit de la PNL și parteneriatul existent în tot anul său de guvernare, care nu a slăbit niciodată chiar dacă pentru PNL au fost și anumite costuri electorale. Acest prim pas pe care îl face pentru a intra în politică este în direcția bună. Nu mai este mult timp până când pentru opoziția de dreapta va veni vremea coagulării, a strângerii sale în jurul unui proiect politic care va fi convingător pentru cetățeni numai dacă se va baza pe ideea de unitate. Alegerile europarlamentare și prezidențiale de anul viitor nu ar trebui să ne găsească dezbinați. O dreaptă unită, cu un program de guvernare asumat de toți liderii săi politici, va fi cea mai bună opțiune pentru românii care vor veni anul viitor la vot”, și-a încheiat mesajul fostul președinte liberal. 

Miercuri, Fostul premier Dacian Cioloș a anunțat că în maxim două săptămâni se va depune dosarul de înscriere a unui partid politic, care va participa la alegerile europarlamentare. Platforma România 100, pe care o conduce, rămâne o mișcare civică.

Dacian Cioloș a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, la o dezbatere publică organizată cu ocazia lansării filialei locale a Platformei România 100, că platforma va avea rolul de a prelua energia existentă și să o structureze într-un proiect politic care trebuie să fie serios și credibil.

„Am început cu Platforma România 100 ca o mișcare civică, vom continua cu o mișcare politică. În următoarele zile, o săptămână, maximum două vom depune dosarul de înscriere a unui viitor partid care își propune să ducă energia asta și în mediul politic. Lucrurile vor rămâne mai departe legate, platforma va rămâne mișcare civică și va avea rolul de a prelua energia din platformă și să o structureze într-un proiect politic care trebuie să fie serios și credibil”, a spus Cioloș.

Acesta a subliniat că își dorește un proiect în care reprezentanții Platformei România 100 să acționeze împreună astfel încât să nu le mai fie rușine că fac politică.

„La fel, îmi doresc ca a face politică să nu devină o profesie de bază, ci un intermezzo în viața noastră profesională în care ne asumăm niște lucruri pentru comunitate, după care mergem și continuăm să rămânem conectați la firul ierbii, la baza societății. Asta e viziunea noastră, nu am venit să facem promisiuni, singura promisiune pe care putem să o facem este că vom rămâne împreună cu dumneavoastră”, a spus Dacian Cioloș.

Acesta a precizat că se lucrează de un an la un program al viitorului partid în cadrul comunităților tematice din Platforma România 100: „Eu unul singur sau doar cu câțiva nu mă duc la drum dacă nu suntem mai mulți cei care ne asumăm aceste lucruri. Nici eu nu sunt mulțumit de anumite lucruri, îmi pun la bătaie pielea, resursele și energia și facem primul pas, după care trebuie dezvoltat de undeva. (…) Avem timp până la următoarele alegeri, pentru că altfel nu ne-am fi implicat în proiectul politic. Vom participa la alegeri cu un partid politic. După depunerea actelor de înregistrare a partidului politic, va dura câteva luni până la finalizarea procesului de înscriere la Tribunal, apoi vor începe înscrierile în partid. La primele alegeri, cele europarlamentare, intrăm în jocul politic. Aceasta este forma, trebuie să dăm fondul care înseamnă o schimbare de atitudine, dacă nu se produce declicul putem face zece partide”, a mai subliniat fostul premier.

Dacian Cioloș a participat, miercuri, la Cluj-Napoca, alături de Dragoș Pâslaru și Mirabela Amarandei, la o dezbatere publică cu tema „Educație – Dezvoltare – Tradiții multiculturale – Civilitate” organizată de filiala locală a Platformei România 100.

Comunitatea locală Cluj-Napoca a Platformei România 100 a fost înființată în februarie 2018, de către un grup de 19 membri fondatori.

VIDEO | Ultima filmare cu Diego Maradona în viaţă: ”Este sfâşietoare” Un vecin a surprins...
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A...
FOTO. Gabriela, postări incendiare pe tik-tok! Iubita protejatului lui Gigi Becali face furori pe net
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Locul din România unde coșurile sunt interzise în supermarket. Motivul e incredibil
Surse NYT: Israelul a comis asasinatul din Iran / Criza poate complica eforturile Administraţiei Joe...
Imagini cu sicriul deschis al lui Maradona stârnesc revoltă. Angajații de la pompe funebre s-au...
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A...
Ce a spus Diego Maradona înainte de a muri. Au fost ultimele cuvinte
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
ȘOCANT! Ce probleme are Silviu Biriș din cauza divorțului. Este halucinant...
Când va lua sfârșit pandemia? ”Mama” Polidinului a dat un RĂSPUNS ȘOCANT. Doar așa putem...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
De ce a ajuns Selena, fiica lui Alex Bodi, în grija Biancăi Drăgușanu! Ce făcea...
Inchide