• Publicat:
Politică

Orașul Constanța n-a preferat-o pe Dăncilă. Candidatul PSD a câștigat într-o singură secție de vot din municipiul de la malul mării

Orașul Constanța n-a preferat-o pe Dăncilă. Candidatul PSD a câștigat într-o singură secție de vot din municipiul de la malul mării
Viorica Dăncilă s-a situat pe primul loc la alegerile prezidențiale de duminică într-o singură secție din cele 210 amenajate în orașul Constanța. În total, în județ, Iohannis a câștigat cu 40,15%, în timp ce Viorica Dăncilă a fost pe locul doi, cu 20,24%.

Singura secție din orașul Constanța în care fostul premier a ieșit pe primul loc este arondată Cartierului social Henri Coandă, construit în anul 2011 de administrația PSD, condusă de Radu Mazăre. Aici, candidatul PSD a obținut 317 voturi, iar Klaus Iohannis 197.

Prezența la vot în orașul Constanța a fost de 55,60%, mult peste media națională, iar Klaus Iohannis a reușit să strângă cele mai multe voturi (53.877), la distanță mare de Dan Barna (28.506) și de Viorica Dăncilă (24.780).

Surprinzător, Klaus Iohannis a reușit să o învingă pe Viorica Dăncilă și în multe comune din județul Constanța, cunoscute drept fiefuri PSD.

Astfel se explică succesul înregistrat de PNL și la nivelul județului Constanța: Klaus Iohannis a strâns de două ori mai multe voturi decât Viorica Dăncilă: 40,15%, față de 20,24%. Pe locul trei s-a clasat Dan Barna, cu 15,77% din voturi.

În ultimele două decenii, municipiul și județul Constanța au fost conduse doar de lideri PSD.

 

Inchide