VIDEO | Orban: Florin Cîțu ar trebui să fie supărat pe el, nu că a fost făcută publică această informaţie din viața lui

Publicat: 12/08/2021, 22:13
Actualizat: 13/08/2021, 00:58

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi seară la B1 TV, că nu a știut până nimic de problemele premierului din SUA, însă s-a simțit deranjat de poziția lui Florin Cîtu care a a părut mai mult deranjat că a apărut în spațiul public informația legată de faptul că a stat două zile în arest după ce a fost prins băut la volan în SUA. Orban consideră că prim-ministrul ar fi trebuit să mărturisească această întâmplare nefericită din viață lui înainte că informația să explodeze în spațiul public.

„Vă spun sincer, ce m-a deranjat la declaraţia domnului Cîţu a fost aşa, parcă o uşoară supărare că a fost făcută publică această informaţie. Cel care ar fi trebuit să facă publică această informaţie este Florin Cîţu. Dacă Florin Cîţu este supărat pe cineva, ar trebui să fie supărat pe el, pentru că el ar fi trebuit să informeze opinia publică cu privire la această întâmplare din viaţa lui. S-a întâmplat, face parte din acele părţi din penumbră sau din umbră, care pot să o aibă mulţi oameni. Cea mai bună cale de a te elibera de astfel de lucruri este să mărturiseşti, să spui tu, să vorbeşti tu despre lucrul respectiv. Cum să fie supărat cineva că o astfel de informaţie apare în spaţiul public? Probabilitatea că o astfel de informaţie să apară în spaţiul public este uriaşă”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a explicat că oricine poate vedea clar informațiile legate de acest subiect, accesând site-ul instanței din Iowa.

„Eu, după declarațiile premierului Cîțu, m-am dus, am întrebat, am dat două telefoane, mi s-a spus să întru pe site-ul respectiv (site-ul instanței din Iowa, n.r.) și să bag «Florin Vasile Cîțu», și mi-a apărut. Orice cetățean de pe planetă asta, dacă intră pe site-ul respectiv prin căutare pe Google și bagă «Florin Vasile Cîțu», vede informațiile legate de subiectul acesta”, a punctat Ludovic Orban.

Orban se declară deranjat si de afirmațiile unor colegi care aruncă în spațiul public informații precum că el ar fi răspândit aceasta știre pentru a câștiga teren în cursa pentru șefia PNL: „asta este o minciună sfruntată și este o formă penibilă, o formă penibilă de încerca să îl faci vinovat pe președintele partidului pentru o vină pe care nu o are”.

„Mai e un alt lucru care mă deranjează, faptul că anumiți colegi de-ai mei, care mă cunosc și care știu despre mine adevărul, au început să arunce în spațiul public că această informație ar fi fost făcută publică de mine sau de oameni din echipa mea, asta este o minciună sfruntată și este o formă penibilă, o formă penibilă de încerca să îl faci vinovat pe președintele partidului pentru o vină pe care nu o are. În curând o să spună că eu sunt vinovat că Florin Cîțu, în 2000, a fost prins băut la volan sau că eu sunt vinovat de faptul că Florin Cîțu nu a făcut publică această informație… Mie nu mi-a comunicat în discuțiile interpersonale acest episod din viața lui. Noi am avut discuții pentru că noi am avut mai multe faze, eu l-am susținut pe Florin Cîțu vicepreședinte economic al partidului, l-am susținut pe Florin Cîțu lider de grup la Senat, l-am susținut pe Florin Cîțu că ministru al Finanțelor, l-am susținut pe Florin Cîțu că premier. În nicio discuție nu mi-a relatat despre acest episod din viața lui”, a mai spus Ludovic Orban.