PMP cere demisia ministrului Agriculturii. Care este motivul

PMP cere demisia ministrului Agriculturii. Care este motivul
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros. Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 13/08/2021, 12:11

Partidul Mișcarea Populară (PMP) a postat vineri pe pagina sa oficială de Facebook un mesaj prin care îi cere demisia ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

Formațiunea susține că, deși producția de grâu a României a fost una excelentă anul acesta, țara noastră exportă grâu și importă produse de panificație congelate, situație pe care PMP o numește „afacere păguboasă, dirijată de grupuri de interese”.

„Pâinea noastră cea de toate zilele este tot mai scumpă și din import. Acest lucru, deși România este grânarul Europei. Adică, țara noastră exportă cerealele, iar pâinea o aducem de afară. O afacere păguboasă, dirijată de grupuri de interese, plasate chiar în interiorul Guvernului, cu consecințe dramatice pentru economia românească.

PMP cere actualei puteri să ia măsuri pentru protejarea producției naționale și stimularea folosirii propriilor resurse în folosul românilor, nu în dauna lor. Este de-a dreptul scandalos ca țara noastră să depindă de importuri pentru propria pâine, în timp ce românii își muncesc pământul, dar nu beneficiază de recoltele bogate”, se arată în mesajul PMP.

PMP: Avem cel mai roditor pământ din UE și stăm la mila importurilor

Partidul Mișcarea Populară mai scrie că, deși România are cel mai roditor pământ din Uniunea Europeană, este dependentă de importurile de alimente.

Formațiunea cere, astfel, demisia lui Oros, despre care spune că „reprezintă esența politicilor nefaste promovate de actualul Guvern”.

„Avem cel mai roditor pământ din UE și stăm la mila importurilor de pâine.

PMP susține că România a ajuns prizonieră în mâna unor iresponsabili factori de decizie, care controlează pârghiile de putere și decid politicile agricole, în defavoarea românilor. În timp ce unii se îmbăgățesc pe spatele nostru, noi plătim, neputincioși o pâine tot mai scumpă.

PMP cere demisia ministrului Agriculturii, Adrian Oros, care reprezintă esența politicilor nefaste promovate de actualul Guvern. Avem nevoie de un ministru vizionar, competent, care să se îngrijească de soarta românească”, mai spun reprezentanții PMP.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase