PNL a votat pentru asumarea răspunderii premierului Marcel Ciolacu. Nicolae Ciucă: Nu este nevoie de pact de neagresiune cu PSD

PNL a votat pentru asumarea răspunderii premierului Marcel Ciolacu. Nicolae Ciucă: Nu este nevoie de pact de neagresiune cu PSD
Publicat: 04/09/2023, 16:04

După ce sâmbătă, social-democrații i-au dat in cec în alb președintelui Marcel Ciolacu, a venit și rândul partenerilor de coaliție să decidă asupra intenției de asumare a răspunderii pe reforma fiscal-bugetară a guvernului. 3 liberali au votat împotrivă și 4 s-au abținut.

Au votat împotrivă Hubert THUMA, Cristian Buican și Robert Sighiartău, iar cei care s-au abținut sunt Adrian Cozma, Alexandru Muraru și Pavel Popescu.

PNL a dat un vot pentru modalitatea de trecere a reformelor prin asumare și nu neapărat pentru legile în sine. Liberalii nu renunță la principiile proprii, care vor fi discutate și în reuniunea coaliției, de luni seara.

A fost vot pentru angajarea răspunderii Guvernului cu respectarea principiilor pe care PNL le-a enunțat și pe care le-am susținut de fiecare dată de la începerea discutării acestor măsuri.

Elementele fundamentale la nivelul coaliției sunt: reducerea cheltuielilor bugetare, reducerea evaziunii și măsurile fiscale.

În opinia lui Nicolae Ciucă, nu vor exista neînțelegeri între cele două partide pe cele trei legi care vor face obiectul asumării premierului Marcel Ciolacu.

Nu cred că nu o să ajungem să convenim pe aceste linii roșii. Sunt linii roșii, sunt principii pe care le agreăm și sunt convins că, așa cum îl știu eu pe premier și așa cum am discutat cu echipa de conducere a PSD, toți înțelegem care ar fi impactul asupra mediului de afaceri daăc ne ducem doar pe măsuri fiscale, fără să luăm în calcul componenta de reducere a cheltuielilor bugetare, fără să luăm măsuri, aici, PNL va susține cu toată forța de care dispune măsurile de reducere a evaziunii fiscale, măsurile prin care instituțiile statului să-și recapete relevanța și să treacă la acțiune, astfel încât să poată să contrezele fenomenul evazionist în țara noastră și nu numai. Sunt și celelalte chestiuni care au fost anunțate și discutate. Avem nevoie de instituții ale statului care trebuie să-și revadă structura organizatorică. Am considerat că este nevoie și de un exemplu și de o asumare în acest sens.

În momentul de față, nu este nevoie de un pact de neagresiune, a spus președintele PNL, chiar dacă războiul declarațiilor între reprezentanți ai celor două partide nu a ajuns la nivel de armistițiu.

Acum, chestiunea asta cu pactul, știți cum este…eu cred că la nivelul asta, pact a existat între Ribbentrop-Molotov, între noi trebuie să existe linii de înțelegere politică, de convenire a unui comportament cât se poate de onest. În politică, cuvântul onest trebuie să capete și el relevanță și tracțiune, ca atare, nu este vorba de niciun pact acum când discutăm.

Despre eventualii nemulțumiți din tabăra liberală, președintele PNL a fost foarte clar: trebuie să suporte disciplina și rigorile interne.

Pentru partid garantez orice, pentru anumiți oameni din partid nu putem să garantăm. Fiecare are un mod de comportament, un mod de a reacționa în conformitate cu propriile analize, concepții. Dar este clar că dacă la nivelul partidului s-a luat o decizie, toți membrii partidului trebuie să urmeze această decizie. Este o decizie luată în BPN. Disciplina de partid trebuie să funcționeze așa cum a funcționat și până acum. Acolo nu a funcționat. Fiecare trebuie să suporte disciplina și rigorile interne.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Decizie pentru cei care au PERMIS CATEGORIA B. Klaus Iohannis a promulgat legea chiar acum
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum salvăm planeta alegând să consumăm un alt tip de pește decât cel de obicei?