Ponta, dezvăluiri despre negocierile din vilele SRI. Cum l-ar fi convins Coldea pe Dragnea că Laura Codruța Kovesi nu e „antiPSD-istă”

Ponta, dezvăluiri despre negocierile din vilele SRI. Cum l-ar fi convins Coldea pe Dragnea că Laura Codruța Kovesi nu e „antiPSD-istă
Publicat: 16/03/2018, 17:03

„2012, după referendum, tămbălău, scandal cu UE. Titus îmi zice că nu mai vrea la Justiție. (…) Crin a venit cu ideea Mona Pivniceru. Excelentă idee. Mona Pivniceru s-a lăsat mai greu, dar a zis să facem cerere la CSM să fie detașată ca ministru. Am fost eu cu cererea la CSM, au respins-o. (…) Mona Pivniceru ne-a zis: >. Am venit cu ideea următoare: >. A avut încredere în noi și și-a dat demisia.Nu vă luați după minciunile de acum. Începusem deja în Parlament procedurile, tot. (…) I-am zis, doamna Pivniceru, dacă tot plecați în martie haideți să rezolvăm nebunia cu procurorul general, cu procurorul DNA, șeful DIICOT, că nu avem (..)”, a declarat Victor Ponta, într-un interviu acordat stiripesurse.ro

Fostul premier a afirmat că Liviu Dragnea a fost „cel mai vocal” pentru că avea un dosar.

„Cine era cel mai vocal în discuția asta? Liviu. Pe bună dreptate spunea: > (…) Am venit cu trei propuneri, CSM aviz negativ la toți, Băsescu i-a respins pe toți. (…) Băsescu a spus clar: >”, a spus fostul lider al PSD.

Victor Ponta a relatat că Liviu Dragnea a propus ca Mona Pivinicerul să își asume rezolvarea problemei privind numirea procurorilor.

„Vine Liviu,care e mai bun politician ca mine și spune: >”, a spus Ponta.

Victor Ponta a afirmat că s-au întâlnit la K2 pentru a discuta despre numirea procurorilor.

„Ne-am întâlnit cum ne întâlneam destul de des la K2 (…), era o locație mai discretă, ne intalneam urmatorii oameni: eu, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Sebastian Ghiță, domnul Maior, domnul Coldea”, a povestit Ponta.

Fostul premier a afirmat că a cerut ca Tiberiu Nițu să fie procuror general, iar Alina Bica a fost susținută de Liviu Dragnea.

„Eu nu am cum să cedez în niciun fel, trebuie să fie o chestie pe care să o explic la partid: Vreau să fie Tiberiu Nițu procuror general. (…) El a fost propus de Mona Pivniceru prima dată. (…) A fost coleg cu mine de facultate, nici nu știu dacă se cunoaște cu Ghiță. (…) Băsescu renunță la Morar, dar fără Kovesi nu se putea. Eu am încercat cu cel de la Alba sau de la Sibiu, propus de doamna Pivniceru. După care a venit cineva cu propunerea Alina Bica la DIICOT. Am spus că nu o cunosc, după care a spus Dragnea că o cunoaște el. Alina Bica a fost susținută de Liviu Dragnea, propusă cred că a fost de Elena Udrea”, a spus Ponta.

Fostul premier a afirmat că Laura Codruța Kovesi i-a fost recomandată lui Dragnea de către Florian Coldea.

„Cred că Coldea i-a explicat: >. (…) Ei erau foarte buni prieteni, cum eram și eu cu Maior”, a spus Ponta.

Ponta a reiterat faptul că Liviu Dragnea a propus ca numirea procurorilor să fie asumată de Mona Pivniceru, însă aceasta nu s-a lăsat convinsă.

„După care, Liviu mi-a zis: >. >. Liviu, când vrea ceva, e foarte convingător. A fost sentimental, iubitor. (…) Mona nu a vrut, că nu o suportă pe Kovesi. Se cunoșteau și a zis că nu o propune. (…) M-am pus pe mine ministru interimar și am zis că fac eu propunerile, să mă înjure pe mine toată lumea. I-am spus lui Crin. Mi-a spus: >. Dar Crin a fost corect: >”, a relatat fostul premier.

Ponta a afirmat că Elena Udrea l-a vizitat acasă, împreună cu Sebastian Ghiță și i-a spus că Băsescu va accepta cele trei numiri, inclusiv pe Nițu și a susținut-o pe Alina Bica.

„Am discutat de 7 ori și m-am enervat (…) că toți mă presau și eu trebuia să semnez. M-am dus la primul CSM, ca ministru interimar, am vrut să fac propunerile, am vorbit cu cei cinci procurori, mă așteptam sa ma susțină și nu m-au susținut și m-am răzgândit. Am plecat, m-am enervat. Și atunci e adevărat ce v-a spus doamna Udrea, care a venit cu Sebastian Ghiță la mine acasă. (…) Domnul Ghiță e un om cu tupeu. Mi-a zis: >. Mi-a spus că Alina e o fată extraordinară. (…) Și atunci le-am zis faza cu premoniția: >”, a spus Ponta.

Victor Ponta a afirmat ca nu a vorbit direct cu Traian Basescu.

„Eu nu am vorbit direct cu Traian Băsescu. (…) Au fost numiți toți trei: Nițu, Bica și Kovesi. Liviu Dragnea m-a susținut, pe bună dreptate, pentru că a zis > (…) > Asta a fost argumentul lui Liviu Dragnea. Era convins că dacă pleacă Morar și vine Kovesi se termină cu dosarul acela.”, a relatat Victor Ponta.

Victor Ponta a fost de părere că Florian Coldea și Liviu Dragnea au discutat despre și au cazut de acord ca „se termină cu dosarul, dacă vine Kovesi”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Lapte cu sodă caustică și peroxid de hidrogen. Producătorii mascau produsele stricate
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto