Ponta n-ar mai face alegeri în colegiul lui Voiculescu

Publicat: 12 02. 2013, 14:26
Actualizat: 20 03. 2015, 12:44

Guvernul nu ia în calcul în acest moment reluarea alegerilor în colegiul din sectorul 4, București, în care a fost ales senatorul USL Dan Voiculescu, demisionar la sfârșitul lunii trecute. „Opțiunea mea politică este de a nu organiza alegeri parlamentare parțiale în niciun colegiu care se eliberează”, a spus astăzi premierul Victor Ponta, invocând numărul mare de parlamentari.

Potrivit calculelor lui Victor Ponta vor fi mai multe colegii eliberate, „dacă demisionează parlamentari, dacă sunt declarați incompatibili”. În aceste condiții, opțiunea sa ar fi vacantarea acestor locuri până în 2016, la finalul mandatului. „Deja sunt foarte mulți parlamentari. Ar trebui să rămână vacante acele locuri”, a susținut premierul.

Ponta a adăugat însă că nu știe dacă opțiunea sa „poate fi aplicată și sin punct de vedere legat, mai ales în condițiile în care din colegiul lui Dan Voiculescu nu au intrat în parlament mai mulți senatori, ca în alte cazuri. „Opțiunea mea strict politică, dar trebuie să vedem dacă poate fi aplicată și din punct de vedere legal”, a spus primul-ministru.