Cine ar vrea să-i ia locul lui Voiculescu în Senat

Redactor:
Clarice Dinu
Cine ar vrea să-i ia locul lui Voiculescu în Senat
În vreme ce USL nu pare a se grăbi cu desemnarea unui candidat pentru locul lăsat vacant de Dan Voiculescu, în tabără opoziției se fac deja calcule.

În vreme ce USL nu pare a se grăbi cu desemnarea unui candidat pentru locul lăsat vacant de Dan Voiculescu, în tabără opoziției se fac deja calcule.

Primul care și-a anunțat intenția de a intra în cursa electorală a fost liderul Noii Republici, Mihail Neamțu. Deocamdată ca independent, de vreme ce particul său nu a trecut încă de Tribunal. „Bucureștenii au nevoie de o reprezentare decentă: nu foști informatori, nu spoliatori, nu propagandiști bolșevici. Intenționez să candidez ca independent, susținut de Noua Republică, în colegiul senatorial numărul 8 din București. Sper ca data alegerilor să fie anunțată cât mai repede”, a scris Neamțu, pe Facebook.

Al doilea potențial candidat a venit din partea Forței Civice, președintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, anunțând că îl va susține în alegerile parțiale pe Iulian Crăciun, care în decembrie a fost contracandidatul din partea ARD al lui Dan Voiculescu. „Sperăm ca el să poată fi asumat și de celelalte forțe din dreapta”, a spus Ungureanu.

Un prim răspuns a venit chiar din partea lui Neamțu, care a declarat pentru gândul că, dacă Iulian Crăciun își va asuma candidatura, îl va susține.

Antonescu: Nu e nici prima demisie, probabil nici ultima

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că a fost surprins de decizia lui Dan Voiculescu de a demisiona din Senat, însă din punct de vedere politic nu poate comenta gestul acestuia.

Antonescu a fost întrebat cum vede demisia lui Voiculescu din Senat, având în vedere consecința privind transferarea dosarului acestuia la altă instanță.

„Nu am comentarii de făcut, este dreptul fiecăruia dintre noi de a lua astfel de decizii, e o decizie care m-a surprins și pe mine. (…) Nu văd din punct de vedere politic nimic de comentat, decât că înregistrăm demisia unui senator, nu e prima demisie din istoria Senatului, probabil că nu e nici ultima”, a spus Antonescu.

Președintele PNL a precizat că în urma vacantării mandatului de senator ocupat de Voiculescu urmează să se organizeze alegeri parțiale, unde USL își va desemna un candidat.

Inchide