Premierul Cîţu: „Schimbăm strategia în ceea ce priveşte investiţiile străine. Devenim pro-activi”

Premierul Cîţu: „Schimbăm strategia în ceea ce priveşte investiţiile străine. Devenim pro-activi”
Cîțu: Am chemat specialiştii să vedem care e soluția să păstrăm şi situl UNESCO şi dacă să putem şi să îl exploatăm
Publicat: 26/06/2021, 11:49

Florin Cîţu a declarat că strategia în ceea ce priveşte investiţiile străine se va schimba. „Devenim pro-activi”, spune premierul .

„Am transmis un mesaj clar investitorilor germani: acesta este Guvernul care va face reforme în Romania! În ceea ce priveşte investiţiile străine schimbam strategia şi devenim pro-activi. Ne vom bate pentru investiţii pe piaţa internaţională pentru că doar prin acumulare de tehnologie şi know-how putem să accelerăm ritmul dezvoltării”, a scris sâmbătă pe Facebook premierul Florin Cîţu.

Relația economică dintre România și Germania este una puternică și vrem ca aceasta să devină și mai puternică, a mai spus Cîțu.

„Strategia pe care ne-am propus-o este de a creşte progresiv alocările în direcţia dezvoltării economice. (…) Vom fi predictibili în orice decizie pe care o vom lua şi ne vom respecta promisiunea pe care am făcut-o la preluarea mandatului, de a nu introduce taxe noi, iar acest lucru se reflectă inclusiv în PNRR. Avem perspectiva celor 76 de miliarde de euro de care România va beneficia şi 15 de miliarde euro anual, prin investiţii guvernamentale. Ne vom concentra să cheltuim eficient aceşti bani. Doar dacă cheltuim aceşti bani eficient avem garanţia unei creşteri economice sustenabile pe termen lung”, a mai scris şeful Guvernului pe pagina de socializare.