Premierul Victor Ponta: Cel mai important semn de respect față de personalul medical se dă la constituirea bugetului. Este o bătălie să obțin 3000 de posturi

Premierul Victor Ponta: Cel mai important semn de respect față de personalul medical se dă la constituirea bugetului. Este o bătălie să obțin 3000 de posturi
Publicat: 24/11/2012, 16:42
Actualizat: 25/06/2013, 17:58

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Spitalul Județean de Urgență Suceava, că e important să fie găsite metodele prin care personalul medical să fie convins că merită să rămână în țară și a subliniat că cel mai mare semn de respect față de acest sistem va fi dat la constituirea bugetului.

Ponta a spus, la Spitalul Județean de Urgență Suceava, unde a participat la inaugurarea lucrărilor de modernizare, că sănătatea a fost domeniul în care s-au deblocat cele mai multe posturi în acest an, respectiv 3.000, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Pot să vă asigur că să obții 3.000 de posturi de la domnul Florin Georgescu și de la domnul Gherghina e o bătălie cumplită”, a spus premierul, care a arătat că s-a reușit ca în domeniul sănătății să fie schimbată regula de angajare a unei persoane la plecarea altor șapte.

„Nu poți în sănătate să spui să plece șapte medici ca să aduci unul sau să plece șapte asistente ca să vină una. Lucrul acesta se poate întâmpla, eventual, dacă trebuie, în administrația publică, în altceva, dar nu în sănătate. Am reușit să schimbăm această regulă, evident, necesități de personal există, în continuare, și important este să putem asigura anvelopa salarială și să găsim toate celelalte metode mai tehnice prin care să-i ajutăm pe medicii care doresc să rămână în țară, să o facă”, a spus premierul.

Victor Ponta a mai spus că e important ca împreună, guvernanți, medici, asistenți să-i convingă pe medicii și asistenții tineri că merită să rămână să lucreze în România.

Premierul a subliniat că cel mai important semn de respect față de medici, față de personalul medical va trebui dat atunci când se va construi bugetul pentru anul 2013 și bugetul Casei Naționale de Sănătate și bugetul Ministerului Sănătății.

„Pentru orice medic sau asistent este important cum arată locul în care lucrează, dar și să știe și că există un buget decent, dar care să asigure funcționarea normală a spitalului până la sfârșitul anului”, a spus Ponta.

El a mai arătat că, în ceea ce privește finanțarea în perioada 2014-2020, a făcut propuneri astfel încât să fie mai multe programe care pot fi accesate din domeniul sănătății.

Premierul Victor Ponta a vizitat, sâmbătă, secțiile de Chirurgie generală, ATI, Blocul Operator, dar și Centrul de excelență în radiologie și cardiologie intervențională din cadrul SJU Suceava, apoi a avut o întrevedere cu conducerea unității, cu medicii șefi de secții și asistenții șefi.

El i-a felicitat pe toți cei care au sprijinit ideea renovării și reabilitării Spitalului Județean de Urgență Suceava, dar și pe cei care i-au convins pe miniștri, diverse Guverne să aloce fondurile necesare pentru realizarea acestor proiecte.

El a arătat că este important că SJU Suceava a fost inclus într-o rețea strategică din Moldova să beneficieze, în continuare, de investiții atât în partea tehnică, dar și în oameni, urmând să fie în complementaritate cu Centru Regional de la Iași, iar zona Moldovei va putea fi acoperită din punct de vedere al sistemului de sănătate, cu unități de mare performanță.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată...
Viața la bloc. Ce sancțiuni riști dacă ai musafiri gălăgioși de Paști
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
VIDEO. Delia, criticată că nu este feminină. Gestul total neașteptat pe care artista l-a făcut...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
MESAJE de PAȘTE 2024. Impresionează-ți rudele și prietenii de Sărbătorile Pascale