• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Președintele Parlamentului European critică audierea lui Cristian Preda, acuzat de defăimarea țării: „Încercările de a-l intimida, dar și de a-i păta reputația sunt inacceptabile”

Președintele Parlamentului European critică audierea lui Cristian Preda, acuzat de defăimarea țării: „Încercările de a-l intimida, dar și de a-i păta reputația sunt inacceptabile”
Detalii pe Gândul.

„Parlamentul European este alături de Cristian Preda, un coleg extrem de respectat, un european dedicat și un român patriot. Domnia legii trebuie susținută în România, încercările de a-l intimida, dar și de a-i păta reputația sunt inacceptabile”, a scris Tajani pe Twitter. 

 

Europarlamentarul Cristian Preda a fost chemat în fața Consiliului de Onoare al ordinului Steaua României, ca urmare a criticilor aduse în Parlamentul European Guvernelor Grindeanu și Tudose, el precizând atunci că trebuie să răspundă unui denunț „care reia acuzațiile PSD-ALDE de defăimare a țării”.

„Prigoana a început. Întrucât am criticat în PE guvernele Grindeanu și Tudose, sunt chemat în fața Consiliului de Onoare al ordinului Steaua României, pentru a răspunde unui denunț care reia acuzațiile PSD-ALDE de defăimare a țării. Mă vor judeca: Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, doctorul Șerban Brădișteanu (da, acela condamnat!), Mircea Geoană, fostul director SRI Costin Georgescu și generalul Degeratu. Consiliul e prezidat de fostul președinte al Academiei, Ionel Haiduc”, a scris Cristian Preda pe Facebook.

„Mă voi apăra. Nu mă intimidează coaliția corupților. Dincolo de cazul meu, e în joc un principiu: România liberă și europeană trebuie protejată. Sunt convins că am de partea mea nu o formațiune politică, ci cetățenii onești ai acestei țări. Pentru ei lupt. Vom învinge!”, a adăugat atunci Preda.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat anterior că este nevoie de o lege împotriva celor care defăimează România, „gen Monica Macovei și alți europarlamentari care mint despre propria țară”, astfel încât „statul român să corecteze aceste lucruri”.

„Am vorbit cu mai mulți colegi și am convenit să lucrăm la o lege, nu știu dacă e nevoie de o legislație, la o lege care să reglementeze sau să dea posibilitatea statului român să sancționeze aceste lucruri, pentru că acești oameni – gen Monica Macovei și alți europarlamentari care mint despre propria țară, care defăimează propria țară, aduc foarte multe deservicii și noi din cauza asta pierdem suveranitate, pierdem demnitate, pierdem respect și nu câștigăm absolut nimic”, a declarat Liviu Dragnea la România TV.

Inchide