Președintele PSD Bacău propune retragerea sprijinului politic pentru primarul orașului

Președintele PSD Bacău propune retragerea sprijinului politic pentru primarul orașului
Publicat: 27/09/2019, 12:27

Președintele organizației județene a PSD Bacău, Dragoș Benea, scrie pe Facebook că a sprijinit necondiționat orașul Bacău ori de câte ori a fost necesar.

„Peste 200 de proiecte se află în diferite stadii de execuție în județ, finanțarea fiind asigurată de către Guvern. (…) Între ele menționez Rezerva de apă a municipiului Bacău, decolmatarea lacului de la Insula de Agrement, Radioterapia (inclusiv achiziția celui de-al doilea accelerator de particule), Aeroportul sau Centura Municipiului Bacău, cel mai mare proiect derulat în județ de la Revoluție încoace (peste 142 milioane euro). În timp ce județul Bacău e un șantier fără precedent, cu investiții guvernamentale în infrastructură, sănătate, educație și utilități, în timp ce lucrările înaintează cu sprijinul Guvernului PSD și mii de băcăuani beneficiază de aceste investiții, primarul (încă) PSD al Bacăului inoculează în spațiul public (postări, declarații etc) ideea că Guvernul ar fi banii cetățenilor din municipiul Bacău”, scrie președintele organizației județene a PSD Bacău.

Acesta adaugă că nu se pot face solicitări „neserioase și provocatoare” Guvernului, din care remarcă ultima adresă a Primăriei, prin care se cer Executivului 160 milioane lei, adică 11-12 la sută din suma disponibilă la nivelul întregii țări.

„La capitolul dezvoltare se solicită bani de la Guvern, 8 mil. lei, pentru plata unei datorii imputabile strict Primăriei Bacău și modului catastrofal în care unii funcționari au înțeles să „împingă” proiectul Insulei de Agrement. Vreau să fiu foarte clar: rolul Guvernului nu e acela de a deconta incompetența „chindrusilor” din Primăria Bacău. Dezvoltare înseamnă investiții, nu decontarea oalelor sparte de incompetenții de la Primărie! Faptul că primarul a uitat de #schimbare, devenind prizonierul unor funcționari, care-i plimbă pe bacauani, în totală lipsă de respect și dezinteres, de la Ana la Caiafa i se datorează și actualului edil. Deciziile neasumate la timp au azi consecințe pe măsură pentru orașul Bacău și proiectele sale. Iar asta se vede cu ochiul liber. E ușor să ceri bani de la Guvern, să angajezi cheltuieli de tot felul din bugetul local, dar dosesti raportul de audit al Camerei de conturi, ascunzând constatările de consilierii locali. E simplu să te lamentezi că Guvernul a „luat” banii orașului, că Primăria nu mai are bani, dar mă întreb oare de unde existau fonduri pentru cumpărarea unui nou sediu pentru Primărie dacă bugetul local a „secat”!?”, mai scrie Benea.

Dată fiind această situație, Benea adaugă că va cere forurilor statutare PSD Bacău retragerea sprijinului politic acordat primarului Necula.

„Democrația internă va hotărî în această privință. Decât să rămânem încurcați în ițele unei duplicități confortabile, consumatoare de timp prețios, prefer să-mi asum o decizie tranșantă, mult mai apropiată de realitățile de azi din Bacău”, conchide acesta.

Ultima postare a primarului Cosmin Necula este de joi, acesta scriind că unii aleși PSD au votat împotriva finanțării unui spectacol: „Alexandra Coman venea gratuit, iar onorariul lui Placido Domingo Jr. ar fi fost de 10.000 de euro. Ceea ce este foarte greu de obținut. Am fi putut să vedem un spectacol extraodinar. O parte dintre colegii mei, consilieri locali PSD, au considerat că băcăuanii nu merită un astfel de eveniment, de o înalta ținută pentru orașul nostru. Voi continua să vorbesc cu colegii mei din Consiliul local pentru a-i convinge că orgoliile politice nu își au locul în astfel de mize. Mâine voi convoca o noua ședință de Consiliu Local. Acest eveniment este dorit de mulți băcăuani”.

De altfel, după alegerile europarlamentare, Dragoș Benea era de părere că PSD ar trebui să treacă în opoziție, în timp ce Cosmin Necula cerea demisia Guvernului Dăncilă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Putin cutremură omenirea. Ordin ISTORIC dat la Moscova: Totul s-a rezolvat
O vedetă PRO TV, decizie de neînțeles. De ce s-a retras din televiziune
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Mesajul postat de Oana Roman de ziua de naștere a Mioarei Roman, care ar fi...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului