Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, despre o eventuală rupere a USL și crearea de noi alianțe: O mișcare kamikaze

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, despre o eventuală rupere a USL și crearea de noi alianțe: O mișcare kamikaze
Publicat: 19/09/2013, 14:29
Actualizat: 20/05/2015, 23:56

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, consideră că o eventuală rupere a USL și creare a oricăror alte alianțe ar fi „o mișcare kamikaze”, afirmând că Uniunea „funcționează”, chiar dacă „mai șchioapătă pe ici, pe colo”, nemulțumirile fiind „inerente”.

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a fost întrebat, joi, într-o conferință de presă, despre tensiunile dintre liderii USL, el apreciind că acestea apar din cauza unor nemulțumiri „inerente”.

„Discuțiile în contradictoriu sunt discuții care apar pe fondul unei comunicări deficitare între parteneri și pe fondul anumitor nemulțumiri, care sunt inerente unei coaliții aflate la guvernare”, a răspuns Iohannis.

El a afirmat că „actualele discuții în contradictoriu” dintre Victor Ponta și Crin Antonescu se vor termina, „ca și până acum”.

„După ce ne ambalăm cu toții, ne așezăm la masă, discutăm, ajungem la concluzia că nu e bine să ne certăm în public și mai rezolvăm o problemă”, a spus prim-vicepreședintele liberal.

În plus, întrebat dacă liderul PNL, Crin Antonescu, mai vrea să candideze la președinție, Iohannis a răspuns: „Eu cred că vrea”, precizând că acest lucru se va întâmpla cu sprijinul PSD.

Prim-vicepreședintele PNL a explicat că nu crede în ruperea USL pentru că „nici PSD, nici PNL nu au motive acum să încerce să facă construcții singure”, afirmând că Uniunea funcționează.

„Nici PSD, nici PNL nu au motive acum să încerce să facă construcții singure, fără celălalt, fiindcă, una peste alta, colaborarea funcționează. Că mai șchioapătă pe ici, pe colo, așa este. Asta am admis din capul locului și eu am spus acest lucru când ceilalți erau cu capul încă în norișori roz. Așa este într-o coaliție mare, dar este o șansă pentru noi toți și avem șansa, cu această coaliție mare, să rezolvăm o serie de probleme. Că nu toate se rezolvă și că din când în când mai sar scântei… este evident că așa se întâmplă”, a declarat Iohannis, care a adăugat că „niciun alt construct politic nu ar avea nicio minimă șansă să rezolve marile probleme ale României”, având o majoritate slabă.

Când i s-a spus că și guvernele Boc au avut o majoritate șubredă și au funcționat, Iohannis a răspuns: „Cunoașteți părerea mea despre guvernele Boc și nu o reiau pentru că nu-i frumos să vorbești urât despre cei care au căzut. Nu au fost o soluție bună. Guvernele Boc au fost guverne conduse de Traian Băsescu, președintele țării. Aceste construcții teoretice care se pot imagina acum n-ar fi la fel, nu sunt viabile. Cine încearcă așa ceva, face o mișcare kamikaze, chiar și PSD”.

Președintele PSD, premierul Victor Ponta afirma că liderul PNL, Crin Antonescu, i-a transmis la telefon că dorește ca USL să funcționeze în continuare unit, iar acesta rămâne candidatul Uniunii la alegerile prezidențiale, chiar dacă subiectul nu a fost discutat în detaliu în convorbirea telefonică.

„Nu am vorbit în mod detaliat, era și foarte greu la telefon, însă mi-a spus că în mod sigur, ca și mine, își dorește să avem în continuare un USL unit. Antonescu este candidatul USL prin deciziile luate și cred că declarațiile publice din ultima perioadă, și ale sale, și ale mele, au stârnit o stare de neliniște de care nu avea nevoie nimeni. Lucrurile reintră în normal din punctul meu de vedere”, spunea Ponta la România TV.

El preciza că se va și întâlni cu Antonescu după ce liderul PNL va reveni din Elveția, iar el își va încheia vizita guvernamentală în Turcia, programată pentru joi.

Anterior, Victor Ponta a anunțat că a discutat în cursul zilei de marți cu președintele PNL, Crin Antonescu, și că s-a „împăcat” cu acesta, iar orice dispută va fi păstrată în viitor într-un cadru privat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu