Primarul PDL al Sucevei îl susține pe liderul PNL Suceava pentru funcția de deputat

Primarul PDL al Sucevei îl susține pe liderul PNL Suceava pentru funcția de deputat
Publicat: 12/11/2012, 15:19
Actualizat: 28/09/2018, 23:17

Primarul Sucevei, Ion Lungu (PDL), a anunțat, sâmbătă, la lansarea candidaturii pentru Camera Deputaților a liderului PNL Suceava, Alexandru Băișanu, că îl susține pe acesta, deși i-a fost „competitor” la Primărie, la alegerile locale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prezent la lansarea candidaturilor USL din colegiile din zona municipiului Suceava, primarul Sucevei, Ion Lungu, membru PDL, a spus că a acceptat cu multă responsabilitate să participe la acest eveniment alături de președintele organizației județene PNL Suceava, Alexandru Băișanu, care i-a fost contracandidat la alegerile locale din iunie.

„În calitate de primar nu îmi este indiferent cine vor fi sucevenii care vor reprezenta orașul în Parlament. Pun interesul locuitorilor înainte. Chiar dacă am fost competitor cu el la Primărie, am avut tăria să trecem peste orgalii și să colaborăm în interesul sucevenilor. Sunt aici să garantez pentru Băișanu care e om corect cu energie și proiecte multe”, a spus Lungu.

Lungu a mai declarat că o colaborare între el și Alexandru Băișanu va fi benefică pentru suceveni și a recomandat sucevenilor să-l voteze pe Băișanu pentru Camera Deputaților.

Băișanu a mulțumit primarului Ion Lungu pentru sprijin și a recunoscut în fața sutelor de simpatizanți prezenți că a fugit din spital, unde era internat după ce a suferit o criză diabetică, pentru a fi prezent la această acțiune electorală.

Liderul PNL Suceava a spus că a intrat în cursa electorală pentru că atunci când a intrat în politică și-a propus să ajungă să trăiască într-o țară în care să poată primi, ca profesor, respect și un salariu corect cu care să-și poată crește copii și că dorește ca românii să trăiască într-o țară normală, dar că pentru asta trebuie schimbat sistemul politic actual.

„S-a terminat cu imperiul politic de carton al lui Traian Băsescu. E momentul să redăm României un statut corect în UE, cel de partener. USL poate face asta. Îmi doresc salarii corecte și respect pentru munca depusă de fiecare dintre noi”, a spus Băișanu.

Liderul PNL Suceava a mai declarat că dorește ca românii să trăiască normal și nu la limita supraviețuirii așa cum i-a adus PDL în ultimii ani.

Președintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, președinte al CJ Suceava a declarat, la lansarea candidaților USL din colegiile din zona Sucevei, că românii s-au săturat de mincinoșii și fariseii din PDL care la fiecare ciclu electoral și-au schimbat sigla și culoarea în speranța că vor putea ascunde lucrurile rele pe care le-au făcut.

„ARD sunt PDL-iști mascați. Au fost PDL, PLD, PD, ARD, USL, portocalii, verzi, albaștri. Nu trebuie să-i lăsam să ne calce din nou în picioare”, a spus Nechifor.

El a remarcat că fostul președinte al CJ Suceava Gheorghe Flutur se plimbă acum, într-o geacă albastră pe centura Sucevei, făcând referire la faptul că liderul PDL și-a lansat campania electorală pe șantierul centurii ocolitoare a municipiului Suceava.

„Un traseist ca Flutur trebuie trimis pe centură”, a spus Nechifor.

El a remarcat că sloganele electorale ale candidaților ARD au incluse cuvântul inimă pentru că încearcă să se apropie de electoratul de care și-au bătut joc cât au fost la guvernare.

„Vorbesc de fapte din inimă (sloganul electoral al lui Gheorghe Flutur – n.r.). Dar au avut inimă când au tăiat salariile? Când ai tăiat pensiile ai avut inimă? Când ai crescut TVA ai avut inimă Gheorghe Flutur? Ai avut inimă Gheorghe Flutur când ai tăiat medicamentele pentru bolnavii de cancer? Nu au avut inimă și n-o să aibă niciodată!”, a spus Nechifor.

Nechifor a arătat că și la CJ Suceava a găsit la preluarea mandatului bugetul aproape pe zero, cu 26 de miliarde de lei vechi de plătit pentru corecțiile financiare la programele derulate cu UE, dar și că cei din PDL au mințit și nu au spus că mai multe programe erau blocate, iar prin măsurile luate de noua conducere USL a județului s-au depășit aceste obstacole.

El a remarcat că a colaborat foarte bine cu primarul Sucevei, Ion Lungu, și consideră că în actul administrativ nu trebuie să fie divergențe determinate de culoarea politică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Nenorocirea abătută asupra României în noaptea de Înviere a șters de pe hartă un loc...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Doliu în lumea filmului: unul dintre îndrăgiții actori din ”Titanic” și ”Stăpânul inelelor” s-a stins...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
S-a decis plata a câte 1400 LEI de persoană în România. Banii au intrat deja...
Dușmani din cauza moștenirii. Copiii lui Adrian Păunescu se ceartă pe avere
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul