PRIMUL ATAC la noul șef al PSD. Sturzu: „Să nu validăm alegerile de săptămâna trecută. Atunci vom face un gest împotriva comunismului”

Redactor:
Ștefan Pană
PRIMUL ATAC la noul șef al PSD. Sturzu: „Să nu validăm alegerile de săptămâna trecută. Atunci vom face un gest împotriva comunismului”
Liderul TSD, Mihai Sturzu, a lansat, la Congresul PSD, o serie de critici la adresa conducerii și a lui Dragnea, cerând ca alegerile interne de săptămâna trecută să nu fie validate, pe motiv că a existat un singur candidat, adăugând că abia" atunci vom face un puternic gest împotriva comunsimului".

„Săptămâna trecută am avut alegeri cu un singur candidat. Domnul Ion Iliescu a asociat acest tip de alegeri cu cel al lui Ceaușescu și bine a făcut. Evident că nu am ce să-i reproșez domnului. Dragnea, omul a candidat, a preluat funcția. Vreau să le reproșez că nu au avut curaj sau nu au știut să ducă până la capăt candidatura celor care nu au candidat pentru că astfel ne-au pus pe noi într-o poziție în care am avut un singur candidat”, a spus Sturzu.

Liderul TSD a continuat, în termeni ironic, că validarea actualui Congres ar însemna astfel validarea comunismului. „Oameni buni, vă propun ca acest Congres să nu valideze alegerile de săptămâna trecută. Sunt convins că PSD ar putea da minim doi candidați la președinție și sigur vom avea 500.000 de oameni care să vină la vot. Și atunci vom face un puternic gest împotriva comunismului”, a continuat Sturzu.

Acesta a avut critici și pentru selecția de candidați pentru funcțiile de vicepreședinte, dând de înțeles că deciziile s-au luat în cerc restrâns și au fost impuse partidului. „Echitatea într-un partid înseamnă o dezbatere corectă, în care să fim cu toții egali, în care fiecare punct de vedere să fie ascultat și nu cumva să uităm cine suntem și să luăm decizii, seara, la restaurant, într-un grup restrâns, iar a doua zi la ședință să se vină să se comunice ce decizii s-au luat”, a spus liderul TSD.

Mihai Sturzu a spus că se află abia pe poziția a douăsprezecea pe buletinele de vot pentru funcția de vicepreședinte și și-a încheiat discursul întrebându-se dacă va mai putea acum câștiga, având în vedere „curajul” de care a dat dovadă. „Câte șanse mai am după atâta curaj, Dumnezeu știe”, a spus acesta.

Disensiunile dintre Mihai Sturzu și Liviu Dragnea au început imediat după ce acesta din urmă a preluat conducerea interimară a PSD. Liderul partidului a criticat organizarea TSD, care este o simplă oglindă a organizării în PSD, și a propus ca tinerii social-democrații să vină cu plusvaloare în partid și să susțină oameni cu experiență, fără a mai copia din metodele de conducere și organizare de la centru.

Anunţ bombă făcut de China despre coronavirus. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva
E oficial! Stare de Urgență din 7 decembrie, până pe 7 martie 2021
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
CTP a luat FOC! Scandal uriaș iscat cu Ilie Năstase: Dacă Ilie Năstase sare fileul...
VIDEO Prăbuşirea spectaculoasă a unui meteorit, care a luminat cerul
A apărut cel mai rapid test pentru Covid. Arată rezultatul după doar cinci minute
Ce știe să facă Bianca Drăgușanu în pat! Irinel Columbeanu a dat-o de gol
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
Veste TERIBILĂ pentru pensionari. Ce pensii se desființează DEFINITV: Să nu se mai acorde aceste...
De pe 6 decembrie: NOI REGULI pentru români. Sunt obligatorii și trebuie RESPECTATE cu sfințenie
Mesaje de Sfântul Andrei 2020: Felicitări, urări şi imagini cu La mulţi ani Andreea şi...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
O româncă a fost nevoită să ia o decizie în doar 15 minute. Aceasta i-a...
Ana Maria Prodan, în spital din cauza coronavirusului. Cum se simte vedeta
Inchide