Primul partid care și-a anunțat prezidențiabilul. PNL îl vrea pe Iohannis pentru încă cinci ani la Cotroceni. Orban este OFICIAL propunerea de premier a liberalilor. UPDATE

Primul partid care și-a anunțat prezidențiabilul. PNL îl vrea pe Iohannis pentru încă cinci ani la Cotroceni. Orban este OFICIAL propunerea de premier a liberalilor. UPDATE
Publicat: 11/03/2018, 21:44

„Dați-mi voie să vă spun că mi se cere de foarte mulți analiști, comentatori, cetățeni, să venim cu un program de guvernare. Și vom veni cu un program de guvernare, dar nu unul scris pe picior, nu unul cum a fost cel pe care l-a prezentat actualul partid de guvernământ, o colecție de minciuni, ci trebuie să venim cu răspunsuri clare, profunde, care să se bazeze pe studii de impact, analiză comparativă, care să aibă la bază cu adevărat rezolvarea adevăratelor probleme din societatea românească. Stimate colege și stimați colegi, în primul rând dați-mi voie să vă spun că nu putem guverna cu 28 de ministere, cu peste un milion de angajați în sectorul public. Nu se poate, noi ca partid trebuie să venim cu un guvern suplu, european, de maximum 14-15 ministere”, a spus Ludovic Orban după anunțarea rezultatului votului.

Liderul liberal a avertizat de pe acum că va lua toate măsurile pentru ca PNL să câștige alegerile și a atras atenția că nu mai poate fi vorba despre niciun blat cu PSD și că nici nu-i va tolera pe cei care nu luptă pentru partid.

„Sunt un om blând, care iubește oamenii, care am preferat să conving, să-i determin pe oameni să facă ceea ce trebuie prin argumente, nu mi-a plăcut să fiu ascultat de frică. Dar vă spun un lucru, eu sunt responsabil pentru PNL și nu voi mai accepta ca 75% din partid, cei care muncesc, să bată pasul pe loc din cauza celor 25% care nu trag cu partidul, nu mai vreau săse facă opoziție doar la nivel național. Vreau să văd fiecare lider PNL cum dă cu parul în fiecare șef de Consiliu Județean PSD, în fiecare primar PSD, în șefii de deconcentrate PSD”, le-a mai transmis Orban colegilor săi, care i-au acordat astăzi susținerea pentru funcția de premier.

Liberalii au votat, cu 785 de voturi, să-l susțină pe Ludovic Orban pentru funcția de prim ministru, în tandem cu Klaus Iohannis pentru funcția de președinte al României. La Palatul Victoria și-a dorit să ajungă și Viorel Cataramă, care a obținut din parte membrilor PNL 113 voturi.

„Sunt un nostalgic de pe vremea cavalerismului, mi-aș fi dorit foarte mult ca bătălia să fie câștigată între mine și Dragnea, o dezbatere directă, dar el nu este de acord, nu vrea pentru că el se simte foarte bine acolo unde se află, în spatele cordoanelor de jandarmi. Dar bătălia nu se va câștiga așa, ci cu infanteria”, i-a transmis liderul PNL încă o dată, ca provocare, lui Liviu Dragnea.

Printre prioritățile viitoare enumerate de Orban se numără curățearea administrației de „beizadele” și de persoanele care nu au ajuns acolo prin propriile forțe sau nu au ce căuta la un asemenea loc de muncă, asigurarea continuității în eșalonul 2 al Executivului, indiferent de cât de des se schimbă șefii.

„Noi trebuie să ne gândim profund, serios, cu adevărat pentru binele comunităților locale și al României în ansamblu. Ca legiferare, sunt categoric împotriva ordonanțelor de urgență. Atât timp cât se permite elaborarea de ordonanțe de urgență, în România nu va fi democraâție. Așa cum este legea, doi oameni, cel mult trei, pot decide elaborarea de acte normative care să genereze consecințe, obligații pentru români, care nu pot fi îndreptate”, a mai explicat șeful PNL obiectivele sale, dacă va ajunge prim ministru.

„Este o necesitate din punct de vedere statutar, este o necesitate din punct de vedere politic. Validarea candidatului la președinția României din partea PNL se decide în Consiliul Național. După cum vedeți, după o bună perioadă de vreme adversarii noștri politici au o strategie sistematică de creare a unei false imagini că ar exista o distanță între PNL și președintele Klaus Iohannis. Președintele KIaus Iohannis a fost ales ca presedinte ca si candidat al PNL. Vă propun introducerea pe ordinea de zi validarea candidaturii lui Klaus Iohannis, susținerea pentru un nou mandat la președinție”, a declarat Ludovic Orban, la începutul ședinței Consiliului Național.

La rândul său, prim-vicepreședintele PNL Iulian Dumitrescu a propus ca președintele partidului, Ludovic Orban, să fie susținut ca premier.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață