Probleme pentru Florin Cîțu. Sindicatele cer PNL sancționarea senatorului după declarația privind situația bugetarilor

Probleme pentru Florin Cîțu. Sindicatele cer PNL sancționarea senatorului după declarația privind situația bugetarilor
Publicat: 22/08/2019, 12:58

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a precizat, joi, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, că desi au trecut 48 de ore de la declarația făcută de liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu pe contul unei pagini de socializare, nimeni din conducerea Partidului Național Liberal nu a ieșit în spațiul public cu o replică prin care, cel puțin, să delimiteze partidul „de vorbele unui singur om”. „Ne putem întreba astfel, Florin Cîțu a vorbit doar pentru el sau conducerea PNL este reprezentată de acesta?”, se precizează în comunicat.

Liderul senatorilor PNL, Florin Cîțu, declara pe contul unei pagini de socializare că „în medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble față de cele din sectorul privat. DUBLE! Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanță, tot felul de sporuri, pensii speciale și mai ales trebuie să accepte să fie concediați atunci când nu-și fac treaba. A lucra în sectorul public nu trebuie să mai arate ca un premiu. Ca și cum cel care ajunge acolo a câștigat la loterie și este aranjat pe viață”.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ consideră că declarația făcută de Florin Cîțu este un atac la adresa tuturor cadrelor didactice, medicilor sau funcționarilor publici „care muncesc devotat și cinstit în această țară”. Aceștia au precizat că PNL ar trebui să îl sancționeze pe Florin Cîțu, întrucât în caz contrar, „este părtașă la acest atac la adresa bugetarilor”.

„În învățământ, un cadru didactic poate ajunge la un salariu de 3.000 de lei abia după 25 de ani vechime. Vi se pare mult, domnule Florin Cîțu? Noi spunem că este insuficient. Un debutant din învățământ, absolvent de studii superioare, are salariul egal cu cel al unui muncitor necalificat din sistemul privat. Vi se pare cinstit, domnule Florin Cîțu? Noi spunem că nu!”, se mai arată în comunicat.

Sursa citată mai precizează și faptul că în ciuda afrontului adus bugetarilor, prin funcția pe care o are ca senator al României, Florin Cîțu uită faptul că este plătit din bani publici. „Indemnizația de care beneficiază depășește cu mult salariul unui profesor cu zeci de ani vechime. Așa cum uită că este alesul oamenilor, inclusiv al acestor bugetari pe care îi denigrează în acest moment”, se precizează în comunicat.

Reprezentanții FSLI au declarat prin intermediul comunicatului de presă și faptul că Florin Cîțu „nu are nici cel mai mic habar despre realitatea din școli, de exemplu, unde salariile personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic sunt departe de a fi la nivelul colegilor noștri din țările UE”.

FSLI spune să se așteaptă ca liderul partidului, Ludovic Orban, să îl sancționeze cel puțin declarativ pe liderul senatorilor PNL.

„Acest lucru nu s-a întâmplat, ceea ce înseamnă că ne putem întreba: Florin Cîțu este o portavoce a liberalilor? Dacă nu este, senatorul ar trebui să fie sancționat de PNL! În plus, consider că în urma acestor declarații, senatorul Florin Cîțu ar trebui să își prezinte demisia din funcția publică pe care o deține. Declarația acestuia reprezintă un afront adus și Parlamentului României”, a declarat președintele FSLI, Simion Hancescu, prin intermediul comunicatului de presă.

Și Confederația Națională a Sindicatelor Libere din România – Frăția, a reacționat cu privire la declarațiile făcute de senatorul Florin Cîțu pe contul unei rețele de socializare, privind măsurile din sectorul bugetar, solicitând în acest sens o reacție din partea PNL.

„Confederația Națională a Sindicatelor Libere din România – Frăția, confederație reprezentativă la nivel national, solicită Partidului Național Liberal să comunice public dacă își asumă declarațiile domnului senator Florin Cîțu referitoare la măsurile din sectorul bugetar (sănătate, educație, administrație publică, securitate națională, apărare și ordine publică), pe care ar urma să le ia dacă ajunge la guvernare, respectiv: eliminarea voucherelor, tichetelor de vacanța, sporurilor, pensiilor speciale, introducerea unor taxe pe venit mai mari decât cele ale angajaților din mediul privat pentru a-și păstra aceste beneficia”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX de către reprezentnții confederației.

Aceștia au concluzionat spunând că, pentru întreaga societate este absolut necesară o asumare publică a acestor declarații care, „datorită gravității lor, pot afecta activitatea întregului sistem bugetar”.

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
Adrian Minune, scuipat la o emisiune TV! Cum a ajuns artistul să fie alungat din...
FOTO. Corina Bud, apariție explozivă! Aproape goală într-un costum de baie `invizibil`
Poate o lovitură puternică să ducă la cheag de sânge? Ce semne dau cheagurile periculoase
Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen...
Toni Iuruc pregătește o surpriză scumpă pentru Simona Halep! Unde a fost surprins viitorul soț...
Veste ULUITOARE pentru români! Iei imediat 300 de lei dacă se întrerupe curentul. Acum e...
Healthcare Trends VIDEO. Cum alegem cea mai bună albire dentară? Despre carii, măsele de minte...
BANCUL ZILEI – Femeile satisfăcute și afaceristul ingenios
Cristiano Ronaldo, în război cu Coca Cola. Gestul care a atras furia gigantului american
Adrian Minune, scuipat la o emisiune TV! Cum a ajuns artistul să fie alungat din...
Descoperire IMPRESIONANTĂ în timpul lucrărilor la drumul expres Craiova – Pitești! „În unele GROPI am...
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Horoscop iulie 2021. Cum vor sta cu dragostea toate zodiile. Surpriză de la astre
Motivul bizar pentru care nu se încheie nasturele de jos la sacou. Mulţi cred că...
A primit 17 ANI DE ÎNCHISOARE! Vestea care șochează întreaga țară
Denise Rifai dă marea LOVITURĂ în televiziune. Anunțul făcut în miez de noapte
Pfizer a luat decizia momentului! Anunț bombă pentru cei care au făcut ambele doze. Toți...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Una dintre cele mai mari companii din lume, condamnată pentru spionarea angajaţilor. Şefii foloseau chiar...